Fotókon mutatjuk, ahogy elöntötte a Duna Győrt

2023. december 27. 10:59

Jó hír, hogy további jelentős emelkedés itt már nem valószínű.

2023. december 27. 10:59

Csaknem 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon, a Duna Budapestnél csütörtökön tetőzik – tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője kedden az MTI-t.

Budapestnél kedden 10 órakor 636 centiméteres vízszintet mértek, a tetőzés 680 centiméter körül várható csütörtök hajnalban, reggel.

A rakpart magasságát (645 centiméter) kedden napközben, délután éri el a folyó. A számítások szerint a rakpart szintje alá pénteken kerülhet a vízállás.

A győri helyzet

Győrnél jelenleg első fok feletti, 552 centiméteres vízállást mérnek, további jelentős emelkedés itt már nem valószínű.

 
 
 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép, valamint a többi fotó forrása: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. december 27. 14:30
Fotókan ahogy elütötték Dörner Györgyöt, komolyan ezt hittem elsőre a címből..
luxusbatar
2023. december 27. 12:48
Győrben nem folyik a Duna. A Mosoni Duna igen, de az nem a Duna.
egonsamu
2023. december 27. 11:56
Ez a vízszint kb. annak felel meg, ami normális volt mielött a Dunát a szlovákok magyar komenisták segítségével ellopták tölünk. Én marha meg épfusként még a zsilipgát építésében is segédkeztem Dunakilitinél a hetvenes évek elején.
galancza-2
2023. december 27. 11:55
"tisztelt" mandineres nagggggyon méltóságos firkász uraim! Ne a győri nem létező érvízzel foglalkozzatok,hanem azzal, hogy Győrben kurva nagy baj van a Fideszben. Jó eséllyel röhögő harmadiként győzni fog a "független" fletóseggnyaló patkány. a jelen állás szerint nagyon sok fanatikus OV párti szavazó is,közöttük győri belső emberek is borkeszre foganak szavazni,annak ellenére OV azt kéri tőlük határozottan hogy DCSA-ra szavazzanak. Lehet engem szemét libsi trollnak nevezni - hajrá , hurrá mindent bele - de ettől még Győrben kurva nagy baj van a Fideszben. Mint haogy ez nem egyedi eset az országban. Pl:Szombathelyen nem igazán jó az ellenzéki polgi, de ennek ellenére valószínüleg nyerni fog. Dzsuvapesten főpolgi jelölt sincsen,mert senki nem akar karigeritől kikapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!