Felmérés: a magyarok körében kiemelkedő a nemzeti összetartozás érzése

2023. december 07. 18:45

A 24 vizsgált országból a magyarok érzik a leginkább közel magukhoz a honfitársaikat.

2023. december 07. 18:45

A magyarok a világátlagnál nagyobb arányban válaszoltak pozitívan a honfitársaikhoz, a helyi közösségükhöz és a világ összes emberéhez való kötődésükre vonatkozó kérdésekre – írta a Hungary Today. 

A Pew Research Center legutóbbi felmérése többek között azt vizsgálta: Mennyire érzik magukat közelinek az emberek másokhoz a világon? Mennyire szeretnék, ha országuk részt venne a nemzetközi ügyekben? Hogyan kapcsolódnak az emberek utazási tapasztalatai és a nemzetközi kötődés érzései a világról alkotott nézeteikhez? 

Az kutatást 24 országban végezték el. A megkérdezettek átlagosan 50 százaléka érzi magát közel a világ összes emberéhez, átlagosan 78 százalékuk érzi magát közel a helyi közösségében élő emberekhez, és átlagosan 83 százalékuk érzi magát közel az országában élő emberekhez.

Magyarországon a legmagasabb azok aránya, akik a saját országukban élő embereket közel állónak tartják magukhoz (93 százalék).

A magyarok a helyi közösségek (82 százalék) és a világban élő emberek (61 százalék) tekintetében is pozitívan válaszoltak, ami a nemzetközi átlag felett van.

Magas pontszámot ért el még Hollandia, Svédország, Spanyolország és Olaszország, valamint Lengyelország. Ezzel szemben Franciaországban és Németországban mindhárom kérdésre viszonylag alacsony volt a pozitív válaszok aránya.

A felmérés azt is megállapította, hogy az utazási tapasztalat összefügg azzal, hogy az emberek milyen szerepet szánnak országuknak a világ ügyeiben.

Azok az emberek, akiknek több nemzetközi utazási tapasztalatuk van, nagyobb valószínűséggel látják előnyösnek saját országuk aktív szerepvállalását a világ ügyeiben, a felmérés szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images / Sergio Amiti

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. december 08. 05:44
Hány embert kérdeztek meg?
GrumpyGerald
2023. december 07. 22:28
"Magyarországon a legmagasabb azok aránya, akik a saját országukban élő embereket közel állónak tartják magukhoz (93 százalék)" Libbant lángszívű honfitársaink most epét hánynak. Falispóra kapitány már meg is kezdte az értelmező szótári relativizálást. :DD
Falióra tábornok
2023. december 07. 21:42
"Ezzel szemben Franciaországban és Németországban mindhárom kérdésre viszonylag alacsony volt a pozitív válaszok aránya." lol már. az, hogy egyesek "a saját országukban élő embereket közel állónak tartják magukhoz", nem hordoz információt arról, hogy ez számára pozitív, negatív, vagy csak ez van, bazmeg. :DDDDD
Falióra tábornok
2023. december 07. 21:40
látom, a mandiner új fejlesztésekkel fordul rá az ünnepekre. sikerült egy kicsit még szarabbá tenni ez az ótvaros oldalt :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!