Ezt tudjuk eddig Orbán és Zelenszkij találkozásáról!

2023. december 12. 10:30

A napokban rövid, ám nagyon intenzív beszélgetés zajlott a két ország vezetője között.

2023. december 12. 10:30
null

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Orbán Viktor magyar kormányfő és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök röviden tárgyaltak Buenos Airesben az új argentin elnök beiktatásának ünnepségén az argentin szenátus YouTube-csatornájának közvetítésén látható képsorok tanúsága szerint. Eleinte csak viszonylag szűkszavú leírások születtek arról, hogy a vezetők rövid megbeszélést folytattak az Európai Unió (EU) csúcstalálkozója előtt, ahol Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásai is napirendre kerülhetnek.

Aztán megindultak a találgatások is, vajon miről egyeztethettek a vezetők, miután Orbán Viktor az X-re posztolt egy fotót, amelyben Javier Mileinek gratulált beavatása apropójából. A fotón látható, hogy a magyar miniszterelnök az ukrán elnök mellett szerepelt az ünnepség során.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij nem sokkal ezután két rövid videót is posztolt közösségi oldalain – az egyiket az X-re töltötte fel, a másikat Telegramra.

Nagyon őszinte, illetve szókimondó beszélgetésem volt Orbán Viktor magyar kormányfővel az új argentin elnök beiktatási ünnepsége keretében” 

– fogalmazott az ukrán elnök Telegram-videójában.

Csatlakozási tárgyalások

Zelenszkij azt is jelezte: továbbra is arra számít, hogy az uniós tagállamok a csütörtök-pénteki EU-csúcson pozitív jelzést adnak majd az ukrajnai csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

Arra számítunk, hogy pozitív döntés születik az 50 milliárd euró odaítéléséről és a tárgyalások megkezdéséről Ukrajna uniós csatlakozásáról” – fogalmazott.

A két ország vezetőjének posztjaiból, illetve az ukrán elnöki hivatal fotóiból arra lehet következtetni, hogy nemcsak az asztalok között volt egy rövid, ám annál intenzívebb beszélgetés, hanem a fal mellett is váltottak néhány szót, 

azaz legalább két rövid beszélgetésre is sor kerülhetett.

A Reuters tudósítása Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét idézi, aki e-mailben megerősítette a találkozót, ám válaszában nem tért ki rá, hogy a magyar kormányfő továbbra is ellenzi-e Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz. „Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban Orbán Viktor jelezte, hogy az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről” – írta Havasi Bertalan válaszában.

Freund és Verhofstadt őrjöngött

Korábban azt is megírtuk, hogy Freund és Verhofstadt is begőzölt az Orbán–Zelenszkij-találkozótól.

Heves vita Orbán és Zelenszkij között tegnap Argentínában.

Remélem, sikerült észhez térítenie az autokratát” 

– írta bejegyzésében a jelenetsor után Daniel Freund német EP-képviselő.

Ezt is ajánljuk a témában

A belga politikus pedig így fogalmazott:

Egy erős vezető harcol a demokráciáért, egy gyáva tönkreteszi azt. Nem hagyhatjuk, hogy Orbán tönkretegye az európai integrációt. 

Ideje, hogy az Unió megvonja tőle a szavazati jogát” 

– jegyezte meg.

Nyitókép: Orbán Viktor közösségi oldala

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 14. 08:06
Vicces volt,ahogy a csüngőhasú beszorult,és nem tudott hova menekülni… 😂😂😂
Csigorin
2023. december 12. 15:49
ha barmi mast mondott azon kivul hogy menj a picsaba drogos amokfuto, akkor jelzem mint szavazopolgar, hogy nem az en nevemben :)
files32
2023. december 12. 14:37
Nagyon figyeljétek birkák a ninját, mert megint át lesztek baszva.
alexandrosz-2
2023. december 12. 12:31
A vétótlan köpcös geci a magyarok pénzét szórja el a magyargyűlölő zsidó bunkergoblinra: gázzal, üzemanyaggal, árammal, gyógyszerrel, kötszerrel látja el őket, pénzeli őket, a gyilkosaikat gyógyíttatja, kiképezteti, a zsidóikat a balatonon héderelteti. A vétótlan köpcös geci egy szar hazug csicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!