EU-csúcs: Orbán végül lemászott a fáról

2023. december 15. 15:26

Íme Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

2023. december 15. 15:26
ORBÁN Viktor
Krajczár Gyula
Krajczár Gyula
Jelen

„Ukrajna EU-hoz való csatlakozási tárgyalásainak megkezdését nyilvánosan ellenezte, vétóval fenyegetett, a magyar parlament napirendjére vetette, ahol a négyórás vitában kósalajosaival a világ legértelmesebb és legtisztességesebb álláspontjának neveztette, határozatot fogadtatott el róla, Brüsszelben a legfontosabb európai vezetőket arra kényszerítette, hogy győzködjék, ezután egy újságírósereglet előtt igen pökhendi modorban megismételte az álláspontját – végül a szavazáskor elhagyta a termet, nem szavazott, nem akadályozta meg a pozitív döntést.

Mint ahogy arra a Jelenben is felhívtuk a figyelmet, a magyar miniszterelnök az Európai Tanács december 14-15-i ülését megelőző héten hatalmas agitprop-apparátusával azt sugallta a magyar – és részben a nemzetközi – közvéleménynek, hogy arról kell dönteni, felvegyék-e Ukrajnát az Európai Unióba. A valóság ezzel szemben az volt, hogy arról kellett dönteni, megkezdjék-e Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat. Érdekes módon, amikor Orbán a végére ért annak a táncnak, amely az alfanőstény pávákat is végletesen kimerítette volna, arról kezdett beszélni, hogy nagyon messze van ennek a folyamatnak a vége, még rengetegszer meg lehet vétózni az ügyet.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. december 17. 18:30
Buta bitang- Úgy megettétek, fel sem fogjátok azóta sem, hogy milyen húzás volt a szennyládává züllött "europiájánokkal" szemben...Butuljatok tovább!
faramuci
2023. december 17. 18:29
Egy Krajczárt sem ér a véleményed..........
bokrosbirka
2023. december 16. 19:30
Tudod Gyulám Isten csak a hívő embert termtette a többi a majomtól származik! Na mars vissza a fára, büdös libsibolsi!
lemez
2023. december 16. 19:18
De te ott maradtál.Pedig volt rá egy évszázadod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!