Elhunyt Magyarország egyik legnépszerűbb szinkronszínésze

2023. december 06. 21:30

68 évet élt.

2023. december 06. 21:30

68 éves korában elhunyt Andresz Kati magyar színésznő, szinkronszínésznő – számolt be a Színház Online. Andresz Kati számos ismert karakternek kölcsönözte a hangját. Többek között Goldie Hawnnak a Vasmacska kölykeiben, Susan Sarandonnak, Diane Keatonnak, Romy Schneidernek vagy éppen az intrikus Fatimának az Esmeraldában, de ő volt az Ifjú Sheldon nagymamája is. Sokan pedig a Szulejmán sorozat Afife asszonyának hangjaként emlékezhetnek rá.

„Mindannyian, akik a mozit, a tévét folyamatosan nyomon követjük, tudjuk, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron. Manapság, a piacgazdaság korában, már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a szakmának. Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak. Kölcsönözte különleges orgánumát már, többek közt, Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife asszony hangja is volt. Általa a török színésznő csodásan szólalt meg magyarul, de eddig semmilyen elismerésben nem részesült. Ő nem panaszkodott, csendben, szerényen tette a dolgát, és vitte családját is a hátán” – idézte egy művészeti blog visszaemlékezését a lap.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 06. 23:15
De megmaradt Nagy Ervin & Molnár Áron...:-(((
survivor
2024. január 06. 23:14
RIP !
Xplorator
2023. december 22. 10:53
Ismét egy érték ment el. Abból a kevésből, ami még maradt. Nyugodjék békében.
EvaR
2023. december 07. 07:53
Legyen könnyű neki a föld, Isten nyugtassa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!