Egy asztalnál a történelem formálóival

2023. december 13. 22:03

2023. december 13. 22:03
null
Póla Gergely

Az emberek legnagyobb része nem foglalkozik azzal, milyen döntéshozatali mechanizmus, beszerzési, gyártási, csomagolási eljárás, logisztika eredményeként kerül a bolt polcára egy termék, s hasonlóképpen a minisztériumok, a kormányzat, a törvényhozás döntései­vel is többnyire csak a „termékein” keresztül találkozik. A legtöbben bele sem gondolunk, mennyire összetett feladat egy minisztériumot vezetni, hát még egy teljes kormányt, pláne globális átalakulás idején.

Kodolányi Gyula Antall József tanácsadójaként nem pusztán megélte, hanem alakította a rendszerváltozást. És közben naplót vezetett, feljegyzéseket írt. Antall Józseffel a világszínpadon címmel a kormányfő halálának 30. évfordulójára megjelent kötetében eleveníti fel, milyen volt a rendszer­változás belülről.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 14. 10:14 Szerkesztve
Nem a kötélen rángatott báb antall formálta a (magyar?)történelmet, hanem azok a máig jórészt ismeretlen gazemberek, akik a köteleit rángatták. A gengszertváltás elqrói méretű balekja volt, önálló akarat nélkül, aki a sajátjai, a magyarok ellen viselt háborút, míg tehette, nem az ellenségei, a zsidók és az ávós fattyaik ellen. Mindenki, aki ebben tettestársa volt börtönbe való, ha nem akasztófára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!