Drag queen-parádé, sci-fi, horror rövidfilm – ezek a FreeSZFE hallgatóinak diplomamunkái

2023. december 27. 19:25

A Telex adott teret az alkotóknak.

2023. december 27. 19:25

Öt fiatal alkotó diplomafilmjét mutatta be nemrég a Telex. Mint ismertették, a rendezők mind 2020-ban kezdték a televíziós műsorkészítő szakot az SZFE-n, de a Covid miatt rendhagyó felvételi után a képzésüket már a FreeSZFE-n fejezték be.

A lap kitért arra, hogy a most végzett osztályok semmilyen támogatást nem kaptak a diplomaprojektjeikre. A filmek költségeit a FreeSZFE adománygyűjtő aukciója fedezte, de a technikai felszerelést biztosító 2.8 rental és a Kraft rental segítsége is kellett a megvalósításhoz.

A most közzétett alkotások között találjuk a DragON-t, amely egy drag queen tehetségkutató, és azt követhetjük benne nyomon, hogy 

három hetero férfi „szakavatott” segítséggel miként válik transzvesztita előadóművésszé, és adnak elő segítőjükkel egy közös számot. 

A műsor házigazdája Lady Dömper, a zsűriben pedig olyan szereplők foglalnak helyet, mint Novák Eszter, színházrendező, koreográfus, Ungár Anikó bűvész és előadóművész, valamint Lakatos Márk stylist.

A „tehetségkutató műsort” alább tekinthetik meg:

De a drag queen show mellett helyet kapott egy öngyilkos művészről szóló film, egy sci-fi és egy rövid horror is.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pala-agi
2024. január 03. 00:07
Hányinger...
KBA98
2023. december 28. 17:32
- nullák gyülekezete!
alexandrosz-2
2023. december 28. 14:37
A judapesti zsidó vircsaft tovább virágzik. Nem vonatkoznak rájuk a magyar törvények, a magyar szabályok, a zsidó qrmány és a vétótlan köpcös geci csicskájuk is hagyja őket szabadon tombolni.
Syr Wullam
2023. december 28. 12:08
Megint elő kell vennem Bede Mártonnak a tárgyban alkotott opus magnumát: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=38&id=454 😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!