David Pressman úr, az SZDSZ és a '90-es évek elsuhantak, nem szóltak önnek?

2023. december 01. 06:11

Reménykedjünk benne, hogy üzeneteink célba érnek. És ha nem is David Pressmannél, akkor egy remélhetőleg józanabb, bölcsebb és magyarbarátabb utódjánál.

2023. december 01. 06:11
null
Constantinovits Milán

David Pressman, az USA Magyarországra száműzött nagykövete a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján egészen szürreális eszmefuttatásba bonyolódott. A lapunk által is szemlézett beszéd zavarosságában, önelégült dagályosságában Márki-Zay Péter legjobb pillanatait idézte.

Ezt is ajánljuk a témában

Míg azonban a baloldali kormányfőcasting kétes dicsőségű győztesét már beárazta a közvélemény, Pressman még bír valamiféle intézményes hitellel. Legalábbis titulusa szerint az ő feladata volna hazánk és az Egyesült Államok közti diplomáciai kapcsolatok szorosabbra fűzése, a legfelsőbb szintű párbeszéd megvalósítása. Mindezek helyett 

személyében egy politikai komisszár landolt nálunk, 

aki az eddigi megnyilvánulásai alapján egészen másfajta misszióval érkezett.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Constantinovits Milán

Mandiner

Idézőjel

Márki-Zay Péter kommunikációs ámokfutása megállíthatatlannak tűnik.

Egyre világosabbnak tűnik ugyanis, hogy Pressman úr a Nagy Testvérrel a háta mögött ellenzéki aktivistaként pozicionálja magát, és távlatos célja a belpolitikai földindulás előidézése. E törekvések és a közelgő uniós, illetve helyhatósági választások fényében már nem is tűnnek olyan meglepőnek a zsidó filmfesztiválon kifejtett gondolatai.

Nagykövetünk a Soros-plakátok kapcsán kezdett messzire mutató fejtegetésbe, úgy fogalmazott: „az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró tolerancia elvével”.

Vagyis nincs zsidóellenesség, de mégis van.

És mindezt azzal a meghökkentő kijelentéssel fejelte meg, hogy: „az antiszemitizmust nem a zsidók fizikai biztonsága határozza meg. Ez egy groteszk módon alacsony mérce, ez minden kormány legalapvetőbb felelőssége, minden polgáráért. De tény, hogy bárhol, ahol az antiszemitizmus megengedett, vagy néha még bátorítják is, a zsidók nincsenek biztonságban.”

Tehát Pressman elismeri, hogy Magyarországon a zsidók fizikai biztonsága szavatolt, de utána gyorsan cáfolja is e tételt. 

Izzadságszagú valósághajlítás ez kérem, olyan bűvészmutatvány, ami önmagát leplezi le.

Nem lehet zsidókat érintő atrocitások miatt ostorozni minket, hiszen az nyílt hazugság lenne, így kénytelen nyakatekert logikával a fennálló állapotot kicsinyelni, és valahogy mégis beleerőszakolni a settenkedő antiszemitizmust.

Az erőlködés megmosolyogtató volna, ha nem az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb rangú diplomatájáról lenne szó. De akkor a tények és Pressman úr kedvéért szögezzünk le három alapvetést:

1. Magyarországon nincs Izrael-ellenes demonstráció, nincs zsidó állampolgárokat fenyegető terror, utcáinkat semmiféle csürhe nem borítja lángba. Ezt lehet természetesnek venni, csak közben érdemes vetni egy pillantást Európa nagyvárosaira is.

2. Az antiszemita-kártya utoljára a megboldogult SZDSZ repertoárjában szerepelt aduászként.

A kilencvenes évek azonban elsuhantak, valaki erről szóljon Pressman úrnak.

3. Gyűlöletet kelteni ott, ahol nincs gyűlölet, több mint bűn.

Reménykedjünk benne, hogy üzeneteink célba érnek. És ha nem is David Pressmannél, akkor egy remélhetőleg józanabb, bölcsebb és magyarbarátabb utódjánál.

Ezt is ajánljuk a témában

(Nyitókép forrása: Dunántúli Napló/Laufer László)
 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kawa06
2023. december 08. 18:26
Nem lehetne ezt a f..szt hazaküldeni ?!?
Gina
2023. december 02. 00:57
Ez a nyamvadt,felfordúlt világú,segg amerikai.Perverz disznó!!
Gonella
2023. december 01. 21:59
most, h kis singer nincs, pressmann úr szeretne az etalon lenni. mivel pressmann úr sem halhatatlan, annyi időnk nincs, hogy ezt kivárjuk!
Almassy
2023. december 01. 20:40
Én hiányolom a zsidó hitközségek elhatárolódását M* Pressman uszításától. Avagy, van az a pénz, amtől üldöződik a zsidó?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!