Az adófizetőknek eddig körülbelül ötvenmilliójába kerülhetett Karácsony tanácsadója, Tordai Csaba

2023. december 05. 07:20

A mikroadomány-botrányba keveredett főtanácsadó kiemelt bért és juttatásokat kapott a főpolgármestertől.

2023. december 05. 07:20
null

A Magyar Nemzet értesülései szerint az adófizetőknek eddig ötvenmilliónál is többe kerülhetett Karácsony Gergely botrányba keveredett jogi főtanácsadója, Tordai Csaba. A lap értesülései szerint Tordai csak a Városházán havi egymilliót kereshetett. Ezen felül további, béren kívüli juttatásokat is élvezhetett.

Egy a negyvenkettőből

A Városháza nyilvánosságra hozott adatai szerint Karácsony Gergely körül negyvenkét tanácsadó dolgozott, közülük tizenhatan főtanácsadóként. 

A tanácsadók bére akár a havi 1,35 millió forintot is elérhette.

Ezen felül a főváros évente 300-400 millió forintot költött tanácsadóira az elmúlt években. Tordai Csaba fizetése valószínűleg a legmagasabb kategóriába tartozhatott. Ezek alapján Karácsony Gergely 2019-es hivatalba lépése óta csak Tordai Csaba járandóságára ötvenmilliónál is többet költhetett a főváros.

A tanácsadók béren kívüli juttatása helyi utazási bérletben, ruházati hozzájárulásban, önkéntes pénztári keretben, rekreációs juttatásban, kafetériában, rezsitámogatásban és bankszámla-hozzájárulásban nyilvánult meg. 

Ilyen juttatás még az úgynevezett Budapest-pótlék is, amely az érintett fizetésének 60 százalékától egészen a 160 százalékáig terjedő támogatási összeget tehet ki. Ezek a juttatások évente akár a kétmillió forintot is meghaladhatnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. december 06. 10:26
Külföldről irányított kommunisták a főváros kasszájából zsebüket tömik .
Bastyaelvtars
2023. december 05. 08:58
Perczel Éva Tán csak nem a katona József színházra célzol? :) Kár hogy a mandiner nem írta meg hogy ugyanez a színház kiknek ad még ugyanekkora kedvezményt a jegyek árából. Pl a MOL nak, a Nav nak, az Ügyészségnek és még 2-3 állami intézménynek. Csak vhogy erről mélyen hallgat a fideszes propaganda...
Bastyaelvtars
2023. december 05. 08:53
És ti, ner propagandisták mennyibe kerültök az adofizetőknek? Azt kiszamoltátok már?
Grogu
2023. december 05. 07:59
"Ezek a juttatások évente akár a kétmillió forintot is meghaladhatnak." Húha, ez aztán a botrány! Mennyi is egy tele tank a Lölöke jachtjába?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!