Karácsony továbbra sem tud semmit, a bizonyítékok ellenére állítja: mozgalma a jogszabályok szerint járt el az adománygyűjtések ügyében

2023. november 25. 07:57

A főpolgármester folyamatosan ellentmondásos információkat közöl.

2023. november 25. 07:57
null

Továbbra is mellébeszélnek a 99 Mozgalom bűncselekmények gyanúját felvető adománygyűjtési botrányának főszereplői, és újabb ellentmondások merültek fel a pénzek forrásával kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet. A lap arról számol be, hogy míg korábban Karácsony azt nyilatkozta, igyekezett távol tartani magát a mozgalom pénzügyeitől, látszólag senki sincs aki tudná, mi történt.

Tordai Csaba, akinek az ügyvédi irodájában házkutatást tartottak, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, Karácsony pénzhordó embere, Perjés Gábor csak azt ismételgeti, hogy nem nyilatkozik.

A NAV házkutatása során több iratot is lefoglaltak, és többek között kiderült, hogy Tordai ügyvédi irodájában hamisíthattak meg több, az adománygyűjtés körülményeiről szóló jegyzőkönyvet. 

A dokumentumok hitelesítőiként ugyanis két MSZP-s munkatárs neve szerepel, aki csupán egy jegyzőkönyv aláírását ismerték el, a többi kilencre tehát valakik aláhamisították a nevüket. 

Valahányszor az ügyről kérdezték, Karácsony Gergely kínos magyarázkodásba kezdett, és az adománygyűjtő ládikákkal is gyorsan változott az elképzelése: hol kicsi, hol nagy ládikákat emlegetett.

A Magyar Nemzet értelmezése szerint elég valószínűtlen, hogy a szervezetet alapító Karácsony ne legyen tisztában annak pénzügyi helyzetével, de ha így is van, akkor is felelősséggel tartozik a mozgalom pénzügyi tranzakcióinak szabályosságáért.

Emellett az is komoly kérdéseket vet fel, hogy a házkutatás után a Telexnek adott friss interjúban Karácsony Gergely továbbra is azt állítja, minden a jogszabályoknak megfelelően zajlott.

Ebben az esetben két lehetőség vetődik fel: „egyik lehetőség, hogy a főpolgármester valóban nem tudott semmiről, de ha így van, akkor most a bűncselekmény gyanúját felvető nyomozati eredmények láttán legalább feltételes módba kellene helyeznie a jogszerű működésüket hangoztató állítását. A másik lehetséges magyarázat az, hogy Karácsony, ha nem is minden részletről tájékoztatták, de tudta, hogy nem valós adományokról van szó, ezért kell Tordai Csabának lepapíroznia az 506 millió forintot, aminek valós eredetét minden áron el kell titkolniuk a nyilvánosság elől” – írják.

Nyitókép: Peter Kohalmi / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 25. 12:05
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester. Egy borítékban vezető szárat kell küldeni neki. Hátha megérti,hogy a kör bezárult körülötte. A kör közepére szarhat. Azt szereti cselekedni.
KBA98
2023. november 25. 11:01
A gerinctelenség non plus ultrája ez a pali!
macskusz-3
2023. november 25. 10:58
Barátságos kisugárzása van. A Nagy Böhöm nevű USA sorozatgyilkos is ilyen kedvesen somolygott,mielőtt agyoncsapta a nagyszüleit, mert nem vettek jégkrémet.
Burdisgarage
2023. november 25. 10:56
A jogszabályok nem ismerete, nem menti fel a bűnössége alól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!