Aggódhatnak a Balatonnál, leszakadt egy partfal (FOTÓK)

2023. december 09. 08:12

A balatonföldvári önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a partfal állapotát.

2023. december 09. 08:12

Leszakadt egy darab a Kemping utcai partfalból – tájékoztatott csütörtökön Balatonföldvár önkormányzata a Facebookon. Mint írták, a korábban kiépített védműnek köszönhetően az omladék nem tudott kárt okozni az ott élők vagyontárgyaiban. A passzív védelmi rendszer megakadályozta, hogy a most leszakadt törmelék az útra omoljon.

A leguruló több tonnás leszakadás egy fát döntött ki és tönkretette az omladékfogó rendszert.

Az utóbbi napok esőzése miatt indulhatott meg a falszakadás. A beszámoló szerint a helyi önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a partfal állapotát. „A helyreállításra vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat” – olvasható a bejegyzésben.

 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. december 11. 12:21
Már régen meg kellett volna erősíteni, támasztani.
Akitlosz
2023. december 09. 14:27
Hát nem lennék most a tihanyiak helyében!
Akitlosz
2023. december 09. 14:25
Ez a hétköznapi ügymenet. A vis major esetekről is a központi állam dönt. Az önkormányzatoknak már a nevük sem igaz. Pályázhatnak orrba-szájba, aztán majd az államhatalom dönt.
drágabolgárúr
2023. december 09. 14:19
Még szerencse, hogy nem a Balatonnál lakom, így nem kell aggódnom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!