A Mi Hazánk Mozgalom Budapest minden kerületében állít polgármesterjelöltet

2023. december 16. 17:53

Dúró Dóra kijelentette, hogy sehol nem állítanak közös jelöltet semelyik balliberális párttal, sem a Fidesszel.

2023. december 16. 17:53
null

Minden budapesti kerületben önálló polgármesterjelöltet állít a Mi Hazánk Mozgalom – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese a jelölteket bemutató szombati, budapesti sajtótájékoztatón.

Dúró Dóra kiemelte:

a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen ellenzéki párt, amely mind a 23 kerületben önálló polgármesterjelöltet állít.   

Nem füstös szobákban, más pártokkal egyezkedve döntjük el, hogy kik legyenek a polgármesterjelöltjeink” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: a saját tagságukból merítve, a saját utukat járva, harmadik utat mutatva a magyar közéletben döntötték el és választották ki, hogy kik azok, akiknek az önkormányzati választáson a fővárosban elsődlegesen kérik a választók bizalmát.   

Dúró Dóra azt is hangsúlyozta: 

sehol nem állítanak közös jelöltet semelyik balliberális párttal, sem a Fidesszel, 

továbbá az sem fordulhat elő, hogy az ő jelöltjeiket bárhol támogassák.  

Nem Amerikából kapott dollárokból folytatjuk le a választási kampányt, hanem legális forrásokból” – szögezte le.

Az ellenzéki politikus közölte, pártja álláspontja szerint a balliberálisok kormányzása egy gyors nemzethalált jelentene, a Fideszé pedig egy lassú nemzethalált jelent „Számunkra egyik sem elfogadható, így harmadik utat kínálunk a választóknak” – tette hozzá.

A jelöltek

Dúró Dóra elmondta, a kerületi polgármesterjelöltjeik az élet különböző területeiről érkeztek. Van köztük oktatási, egészségügyi szakember, mérnök, sokan vállalkozók, van, aki a bankszektorban szerzett tapasztalatot, de van a jelöltek között nagycsaládos édesanya is.   A párt elindítja polgármesterjelöltként ifjúsági szervezetének országos elnökét és egyik budapesti vezetőjét is. A jelöltek közül többen korábban már önkormányzati tapasztalatot szereztek kerületi önkormányzati képviselőként.   

A jelöltek a kerületek növekvő sorrendjében a következők: Árendás Mónika, Babcsány Dávid, Marosvölgyi Anna, Pajor Tibor, Szikora István, Márki Anita, Zahuczky István Zsolt, Ébl György, Kvacskay Károly, Vékony Csongor, Zakar Gergely, Binder Csaba, Balog Csaba, Czeglédi János, Bartal András, Metes György, Fazekas László, Kaldenecker György, Egyed András, Tóth Zoltán, Szabó Sándor, Esze Tamás, Kovács Attila.   

Grundtner András, a párt főpolgármesterjelöltje arról beszélt, „csak kifogástalan jellemű, igaz hazafiakat” fogadnak a soraikba, ezért különösen büszke arra, hogy kerületi polgármesterjelöltjeik „ennek a bajtársi közösségnek a legkiemelkedőbb tagjai”.   

Azt mondta, a jelöltek szakmai felkészültsége a garancia arra, hogy végrehajtsák a választási programjukat, amelynek két fő célkitűzése van: a fővárosi közrend helyreállítása és Budapest élhetővé tétele. A párt budapesti programját január elején teszik majd közzé – közölte Grundtner András.

Nyitókép: Mi Hazánk Mozgalom

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. december 17. 22:37
Benne van a pakliban, hogy a MH Budapesten határozottan kellemetlen meglepetéseket fog a szoclibsiknek okozni. Amihez én sok sikert kívánok az MH részére. Igaz, emellé az is lehetséges, hogy néhány fideszes szavazót is elvisznek, de az számszerűen olyan kevés lesz, hogy se nem oszt, se nem szoroz. Nagy a lehetőség arra, hogy megint jó irányba forduljon a város!
nzoltan-818
2023. december 17. 20:15 Szerkesztve
Értem. Összegyűjtitek a lehető legtöbb szavazatot, mint nemzeti-jobboldali párt, természetesen lehetőleg a konzervatív oldalról, és majd mint a nagy elődötök és tanítotok Vona-mester, szépen koalícióra léptek suttyomban a Gyurcsány DK ( "D" mint Dobrv, "K" mint Klára) pártjával. Amit egyszer már Tutsek, alias Toroczkai és Duró Dóra mint Vona jobb és bal keze már megtettek, miért ne próbálnák meg újra? Új név, új párt, régi harcos-társ vezetők! " A farkas a szőrét elhullathatja, de természete megmarad!"
SABOTAGE
2023. december 17. 10:54
Szaros megélhetési uszító politikusokból álló, neonáci szarbanda='mi hazánk mozgalom,
Perczel Éva
2023. december 17. 06:06
Ez miért hír? Az a minimum a MiHaMo-tól, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!