Ungár Péter szerint az ellenzék dollárbotránya kötődik a titkosszolgálati világhoz

2023. november 20. 09:15

Az LMP-s politikus szerint az ellenzéki szereplők egy részét nem csak Magyarországról mozgatják.

2023. november 20. 09:15

A Szabad Európa interjút készített Ungár Péterrel, az LMP-Zöldek társelnökével. Az interjú során kitértek az LMP jelenlegi önmeghatározására, a Momentummal és a DK-val való egyre erősebb szembenállására, valamint hogy jogállam van-e ma Magyarországon. A beszélgetés legérdekesebb szakasza mégis akkor érkezett el, mikor az ellenzék finanszírozási botrányára terelődött a szó.

Bajnaihoz köthető körök

Benyó Rita műsorvezető részéről felmerült az a kérdés, hogy másfél évvel az előválasztás után az ellenzék miért nem lát még mindig tisztán a finanszírozási botránnyal kapcsolatban. Ungár azzal védekezett, hogy ő „nem nyomozati hatótág” , és bár nem tudja hogy pontosan mi történt, később mégis megemlített pár konkrétumot, például, hogy a választások után a párt rögtön szerződést bontott a Szigetvári Viktorhoz köthető DatAdattal. Ungár bár a jelenleg folyó nyomozás miatt nem szeretett volna senkit sem nevesíteni, de az esetleges felelősök kapcsán mégis

Bajnai Gordonhoz köthető körről beszélt

A titkosszolgálat szerepe

Ungár Péter tudomása szerint külföldi érdekcsoportok részéről, nem állami, hanem „szolgálati típusú emberek” részéről lehetett olyan szándék, hogy pénzzel támogassák az ellenzéket a kormányváltás érdekében. Az interjú során azt is elmondta, hogy ez a pénz jó eséllyel megérkezhetett az ellenzékhez. 

Az a véleményem, hogy ezek nem csak Magyarországról mozgatott szereplők

– mondta az LMP-s politikus.

Továbbá azt is megerősítette, hogy mivel jelenleg rengeteg a bizonytalanság és a spekuláció az „adományláda-ügy” kapcsán, aggályok merültek fel a párt részéről. Ezért az LMP egyelőre még kivár Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti támogatásával kapcsolatban.

A politikus szerint az ilyesfajta befolyásolási kísérletek kontraproduktívak lehetnek.

Ha a magyarok úgy látják, hogy külföldről szeretnék majd leszedni Orbán Viktort, jövőre még inkább rá fognak szavazni

– tette hozzá a politikus.

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Ungár Péter Facebook-oldala
 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 21. 22:05
Érzi a vesztét a Petike,ezért ámokfut… Hiába….
ördöngös pepecselés
2023. november 20. 10:37
"az ellenzék dollárbotránya kötődik a titkosszolgálati világhoz" terelés és maszatolás. Még szép hogy a dollárbotrány kötődik ha maguk a művelői külföldi titkosszolgálatok emberei. Ehhez elég ha megnézzük mit művelnek genderügyben, migráció ügyben, háborúügyben. Persze lehet hogy vannak titkosszolgálaton kívüliek is akik guruló dollárbőröndökért fúrják az olimpiát vagy az akkugyárakat
Héja
2023. november 20. 10:28
Óvatoskodó megfogalmazás, de ez eddig is nyilvánvaló volt....
dupree
2023. november 20. 10:26
"Ungár Péter tudomása szerint külföldi érdekcsoportok részéről, nem állami, hanem „szolgálati típusú emberek” részéről lehetett olyan szándék, hogy pénzzel támogassák az ellenzéket a kormányváltás érdekében. Az interjú során azt is elmondta, hogy ez a pénz jó eséllyel megérkezhetett az ellenzékhez. " Sponsored by United States
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!