Új minisztériumot hoz létre a kormány

2023. november 15. 06:28

Az új tárca létrehozásával járó átszervezés leginkább Gulyás Gergely minisztériumát érinti majd.

2023. november 15. 06:28
null

Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter jövőre új, önálló minisztériumot fog kapni – írta meg a hvg.

Az új tárca neve Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium lesz majd.

Az indoklás szerint „az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi- és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül”.

Navracsics Tibor korábban már korábban belengette, hogy tárgyalnak Orbán Viktorral egy új minisztérium létrehozásáról, amelynek ő lenne a vezetője. Ezt legutóbb október elején az atv.hu-nak is megerősíette. 

Az új tárca létrehozásával járó átszervezés leginkább Gulyás Gergely minisztériumát érinti majd

A most benyújtott tervezet szerint a területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerül a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió, míg a Gulyás Gergely tárcája a jövőben tisztán politikai feladatokat látna majd el. Az új minisztérium „a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre”.

Nem ez lesz az első Navracsics-féle közigazgatási tárca

Navracsics Tibor ugyanis a 2010-es Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. A 2010 és 2014 közti ciklusban a Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetésével felelt területért.

Októberben a miniszter azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköreit nem érinti a tervezett átalakítás.

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK/AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. november 15. 09:40
Oktatási? Egészségügyi? Környezetvédelmi?
states-2
2023. november 15. 08:32
Komcsik orditozhatnak a lelátóról, nekik itt nem osztanak lapot.
Tiszafa
2023. november 15. 08:14
Mindennek, ami a balliberális-balhibbant Budapest centralizációját csökkenti és vele szemben a Vidéket hozza egy kicsit is nagyobb hangsúllyal helyzetbe, annak örülni kell.
chief Bromden
2023. november 15. 07:37
Ezt sem az ellenzék kapja. :( :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!