Somkuti: Egyre durvább álhíreket terjeszt Ukrajna, Európának ráadásul nem osztottak lapot

2023. november 28. 09:51

A biztonságpolitikai szakértő szerint a háborúban álló ország kénytelen egyre hangzatosabb (ál)hírekkel előállni.

2023. november 28. 09:51

Somkuti Bálint Facebook-oldalán közzétett elemzése szerint a Hamász terrortámadása nyomán az orosz-ukrán háború egyértelműen kikerült a hírek első vonalából. Ez pedig azt eredményezi, hogy az ukrán vezetés 

egyre durvább és hangzatosabb (ál)hírekkel kénytelen előállni. 

„Ezek közé tartoznak azok a meg nem erősített állítások, amelyek szerint a 16 év feletti tanulók behívását tervezi az ukrán vezetés, vagy az ukrán titkosszolgálatokon belüli állítólagos »alvó orosz sejtek« mozgolódásáról és egy általuk szervezendő újabb Majdanról szóló, egyértelműen valótlan állítások” – olvasható a posztban. 

Párhuzam Hitlerrel

Az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója úgy látja: az első esetben Zelenszkij elnök nemcsak beismerné, hogy Ukrajna vesztésre áll a háborúban, hanem egyértelműen az ország jövőjét kockáztatná. 

Somkuti szerint ezzel a lépéssel ráadásul felkínálna „egy kellemetlen párhuzamot”, hiszen legutóbb Németországban történt meg (1944 szeptemberében), hogy minden minden 16 és 60 év közötti férfit katonai szolgálatra hívtak be.

A hadtörténész szerint a másik hír még ennél is sokkolóbb, hiszen teljes mértékben kizárt, hogy majdnem két év háborúskodás után az ukrán titkosszolgálatokban lehetnének kettős, vagy alvó ügynökök. „Ez legfeljebb egy erőtlen próbálkozás egy esetleges, Zelenszkij elnökkel szembeni lakossági megmozdulás lejáratására” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. november 30. 12:15
Folyamatos a dezinformáció. A britek segítenek az álhírgyártásban. népszerű panelek: - az oroszok lopnak, fosztogatnak - egymást lövik - elfogy a lőszerük egy héten, hónapon belül -Putyin halálos beteg, napjai vannak hátra - Bucsa - Hatalmas orosz veszteségek, tízezer helikopter, százezer repülő, félmillió tank, 3 millió katona - az orosz katonák kannibálok, bűnözők, pedofilok - az oroszok elraboltak egy csomó gyereket és átnevelőtáborokba vitték őket, már amelyiket nem ették meg élve - fejvesztve menekülnek - nem tudják merre az előre. nem tudják merre a hátra. - buták, gonoszak, büdösek, koszosak - elavult eszközeik vannak, abból is kevés
orbanegybudoscigany
2023. november 30. 11:17
Srácok most komolyan, értem én, hogy minél nagyobbat kell mondanotok, hogy felfigyeljen rátok a tóni meg a dagadt cigány, de Zelenszkij mint Hitler. Ti már nem a pöcegödör alján vagytok hanem befúrtatok a pöcegödör alá.
ügyvéd
2023. november 28. 12:47
Tavaszra vége lesz.
Kovács Ubul
2023. november 28. 12:28
A 16 éven felüliek behívása egy ukrán álhír??? Az orosz sejtek meg vidáman mozgolódnak - csak nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!