Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidelitas kongresszusa

2023. november 11. 21:40

A résztvevők rögzítették: „nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket”.

2023. november 11. 21:40
FARAG” Csaba

Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidelitas XX. kongresszusa szombaton Székesfehérváron, a résztvevők rögzítették: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket.

Különleges lehetőség és feladat előtt állunk. 2024 júniusában egy nap dönthetünk két kulcskérdésről, ami hosszú évekre meghatározhatja hazánk és Európa jövőjét” 

– olvasható az MTI-hez is eljuttatott, a Facebookon is közzétett nyilatkozatban.

Mint írják, a világ egykor tőlünk, Európától tanulta meg, mi az a szabadság. „Szabadság ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás”. A Fidelitas nyilatkozata rögzíti: ma Európában békétlenség van. Háború dúl a közvetlen szomszédunkban és a kontinens legnagyobb békeprojektjének vezetői pedig nem a fegyvernyugvás, hanem a fegyverropogás és a fegyverszállítás pártján állnak.

Ma Európában félelem van. Nemcsak attól kell tartanunk, hogy a határainkon dúló háborúk kontrollálhatatlanná válnak, hanem attól is, hogy az elhibázott migrációs politikával a terrorizmus az európai mindennapok részévé válik, sőt mára az is bebizonyosodott, hogy a migrációt ismert iszlamista terrorszervezetek irányítják. A velünk élő, állandó fenyegetettség az egykor biztonságos Európa eszményét és sutba vágja” 

– tartalmazza a nyilatkozat.

Ma Európa nem a maga ura. Az egykor büszke és erős Európa mára nem tudja megfogalmazni és érvényesíteni nemzetei érdekeit. Helyette a brüsszeli elit globális érdekek kiszolgálója és érvényesítője lett. „Ma azért gyűltünk össze itt, Székesfehérváron, az Aranybulla otthonában, egyben az európai alkotmányosság egyik bölcsőjében, hogy aláhúzzuk: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket” – olvasható az állásfoglalásban.

Felkészültünk, hogy a jövő évi választásokon megküzdjünk az önfeladás hazai képviselőivel, a dollárbaloldal és a nemzetközi civil hálózatok jelöltjeivel az önkormányzatokban; és európai szövetségeseinkkel felvesszük a kesztyűt a nemzetektől elszakadt, brüsszeli bürokrácia diktátumaival szemben is – írták, hozzátéve: szabadság csak ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás is van.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. november 12. 07:34
Lexarjuk a Fidelistákat és a fidesznyik fasisztákat is.Csődbe vittétek az országok és most fuldoklotok a saját xarotokba!
files32
2023. november 12. 06:36
Mennyi pénzbe fáj az adófizetőknek ezek a köhögő bolhák.
II.baljoska61
2023. november 12. 05:30
Szánalmas...
Isten jobb keze
2023. november 12. 02:01
Fidelitas, ők azok, akik egyenlőek a következő generációs agy nélküli droidokksk??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!