Orbán Viktor is meglátogatja a Kelet-Magyarországra költöző Adaptive Hussars hadgyakorlatot

2023. november 13. 13:17

A miniszterelnök előzőleg meghallgatta a katonai vezetők jelentését a hadgyakorlat eddigi tapasztalatairól.

2023. november 13. 13:17
null

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn ellátogat az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat helyszíneire – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke társaságában indult Kelet-Magyarországra, ahol a hazánk védelmi képességeit tesztelő, több ezer katonát megmozgató műveletek zajlanak. Orbán Viktor előzőleg meghallgatta a katonai vezetők jelentését a hadgyakorlat eddigi tapasztalatairól.

 

Közben megkezdődött a NATO-harccsoport személyi állományának és technikai eszközeinek átcsoportosítása a keleti országrészbe az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton, közölte a Vezérkar.

Azt írták, hogy az MH Ludovika Zászlóalj másodéves, valamint végzős hallgatói érkezésüket követően rövid tájékoztatást kaptak a harccsoport tevékenységéről, feladatairól, majd felkészítést kaptak az újmajori tábor őrzés-védelmi rendszeréről. A hallgatók a következő néhány napban aktívan részt vesznek az őrzés-védelmi feladatokban – tették hozzá. A harccsoport harckocsi százada, kihasználva a gyakorlótér adta lehetőségeket, folytatta a század szintű "összekovácsolási" feladatait a központi gyakorlótér számukra kijelölt részén – írták.

(MTI)

Nyitókép: . MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Rácz Tünde

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. november 13. 17:31
Ukránok ellene rendesen fel kell készülni.
goldie-2
2023. november 13. 17:25
Ez a "keletmagyaroszágra" költöző" rosszul csengő szó.
Akitlosz
2023. november 13. 16:35
Tegnap nézegettem honvédségi videókat, s egyik tiszt azt mondja, hogy nem baj, hogy kevés a Gripen meg a Leopard, mert azok sokkal jobbak a korábbi fegyvereknél. Csakhogy a minőség nem pótolja a mennyiséget. 1 tank 1szerre csak 1 helyen lehet, akármilyen jó tank is. Úgyhogy, ha kevés a fegyver, akkor a legtöbb helyre nem fog jutni belőle. Ráadásul sokkal súlyosabb következményei vannak minden darab elvesztésének. Nem sokáig bírna háborúzni a magyar hadsereg ennyi fegyverrel.
sozlib_abschaum
2023. november 13. 16:03
Csodálkozom, hogy az ukrán SS még nem kunyerált ezekért a hadifelszerelésekért a magyar kormánynál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!