Nagy Zsolt: Ez az ország nem ismeri el a polgárait és az értelmiségét

2023. november 25. 13:17

A színész szerint legendás művészek dolgoznak a színházakban megalázó bérekért, miközben a BKV 700 ezer forintért keres buszsofőrt.

2023. november 25. 13:17

Nagy Zsolt színész a Nők Lapja Cafénak adott interjút új, Éger című filmjének bemutatása kapcsán. A beszélgetésben szóba került a színész magánélete, a filmek és reality-k, amikben nemrég szerepelt, és az is, hogy látja ma a színészek helyzetét Magyarországon.

Rögtön a beszélgetés elején felhozta a társadalmi különbségek problémáját a gazdagok és a szegények között, majd megjegyezte:

„Egyébként meg legyenek gazdagok és boldogok, nem zavar. Az viszont zavar, hogy ez az ország, ez a város nem ismeri el a polgárait és az értelmiségét.”

Szerinte legendás színészek dolgoznak a színházakban megalázó bérekért, és a tanárok is hasonló helyzetben vannak, miközben a BKV több mint 700 ezer forintért keres buszsofőrt.

„Sosem vágytam arra, hogy a legújabb BMW-ben üljek, és nyilván jobban élek egy élelmiszerbolt pénztárosánál. Közben meg látom, hogyan tolódnak el az arányok. Harminc éve dolgozom ebben a szakmában és most kellene a zeniten lennem. Ennek ellenére tele vagyok egzisztenciális kérdésekkel” – mondta, majd beszélt arról is, hogy a mai világban sokkaz másképp kezelik a színészeket, mint a korábbi generációk esetében. Azt is nehezményezte, hogy közel száz film elkészítése után az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című valóságshow-ban volt olyan szereplőtársa, aki nem ismerte fel. Szerinte, aki a médiában mozog, annak illene tisztában lennie, azzal, ki is ő.

Az Éger című frissen megjelent filmmel kapcsolatban azt kérdezte a riporter, a kultúra megbecsültségének a hiánya, vagy politikai döntés volt a hatalom részéről, hogy ilyen alacsony költségvetéssel kellett dolgozniuk.

„Érezhető és már nem is csak lappangóan, hanem kimondva egy olyan kánonteremtési folyamat, ami a kritikus, kísérletező, egaliter, nem szabályos, nem csendben maradó – és lehetne hosszan folytatni – személyeket, sztorikat, iskolákat ellehetetleníti. És az is jól kitapintható, hogy én ehhez a körhöz tartozom, vállalásaim vagy akár a korábbi és mostani szellemi partnereim miatt, gondolok itt a Krétakörre elsősorban” – mondta, de hozzátette, az úgynevezett gonzó stílusnak mindig is része volt, hogy kevés pénzből kellett gazdálkodni.

Nyitókép :YouTube/Képernyőkép

 

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. november 28. 11:07
A színész szerint legendás művészek dolgoznak a színházakban megalázó bérekért, miközben a BKV 700 ezer forintért keres buszsofőrt." hát ezek a megalázott legendások, milyen vidáman villogtatták a fogsorukat a homoszexuális ikon, Lakatos Márk könyvbemutatóján. Ott volt az RTL Klub Mókus őrse, a legendás Nagy Ervin, aztán Borbély Alexandra, és Trokán Anna és még jó néhány libsi celeb...például Pataki Ági is.. egy vérből valók vagynak...
catalina11
2023. november 26. 07:15
szilvarozsa 2023. november 25. 13:29 A maiak közül melyik is az a legendás színész? Lehet, hogy a Stohl Buci." Iszonyat az a porondmester. Viszket bőröm mikor meghallom a modoros jópofizását..
Ekrü
2023. november 26. 00:23
"Szerinte legendás színészek dolgoznak a színházakban megalázó bérekért, és a tanárok is hasonló helyzetben vannak, miközben a BKV több mint 700 ezer forintért keres buszsofőrt."- Ezt hívják piacgazdaságnak.Kereslet-kínálat. Színészet nélkül meg lehet élni, de ha nincs buszsofőr akkor az emberek jelentős része nem tud munkába menni. Tanárra meg pár év múlva , fele ennyire sem lesz szükség. Mert nem csak a tanárok száma fogyatkozik, de a gyermekeké is. A kisvárosban ahol felnőttem épp most zártak be egy újabb óvodát, mert nem volt gyermek aki oda járjon. Gyerekkoromban volt ott 5 óvoda. Ma nincs csak 3, de a háromból egy magán óvoda.
Spiritmonger
2023. november 25. 23:11
Kedves Nagy Zsolt! A piac ítélt és könnyűnek találtattál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!