Mikroadomány-ügy: Karácsony Gergely egy szót sem szól főtanácsadója szerepéről

2023. november 15. 16:28

Hiába aktív a Facebookon, a kínos kérdésekre egyáltalán nem hajlandó válaszolni a főpolgármester.

2023. november 15. 16:28

Karácsony Gergely semmit sem árult el arról, hogy a jogi főtanácsadója, Tordai Csaba milyen szerepet játszott a 99 Mozgalom Egyesületnek a bűncselekmény gyanúját felvető pénzgyűjtési akciójában. A főpolgármestert telefonon és e-mailben is megkereste a Magyar Nemzet, viszont eddig nem jártak sikerrel, és nem tudták kideríteni, hogy milyen szerepe volt Gyurcsány volt államtitkára a „mikroadományok” gyűjtésében.

A lap arról tájékoztatott, hogy egyelőre azt lehet biztosan tudni, hogy

Tordai érintett az ügyben, mivel az ügyvédi irodájában házkutatást tartottak az adónyomozók.

A kutatás még a környéken lakók számára is szemet szúrt. A Magyar Nemzet érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közölte, hogy a „NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

A házkutatás részleteiről

A Fővárosi Főügyészség is tájékoztatta a lapot. „A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az adónyomozók

halaszthatatlan eljárási cselekményként végeztek kutatást egy budapesti ügyvédi irodában”.

Hozzátették: „a kutatás és lefoglalás ügyész részvételével zajlott, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárási törvény alapján az ügyvédi irodában tartott kutatáson ügyész jelenléte kötelező. A nyomozó hatóság a kutatás eredményeként biztosított bizonyítási eszközöket őrzésbe vette, a Fővárosi Főügyészség pedig – a törvényi előírásoknak megfelelően – soron kívül indítványt tett a lefoglalásukra, az annak elrendelésére illetékes bíróságnál”.

A Magyar Nemzet szerint a válaszokból egyértelmű, hogy az eljárást Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom botrányos, félmilliárdos adománygyűjtésével kapcsolatban zajló nyomozás részeként hajtották végre Tordai Csaba ügyvédi irodájában.

A fentiek ismeretében pedig minden jel arra utal, hogy Tordai valamilyen formában érintett volt az adománygyűjtés folyamatában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. november 16. 16:09
Teljes tévedés. A beült, külföldi pénzből képviselővé tett képviselőt kell felállítani. Az, hogy ládika, meg pénzmosás, az olyan, mintha a bankrabót, túszul ejtőt azzal vádolnák, hogy cigarettázott a bankban, és sáros volt a cipője. Ki az a marha aki összevissza lődöz, meg vádolja a semmit. A valódi bűnt meg nem látja az ügyész, vagy a törvényhozó se, mert a törvénynek úgy kellene szólni. Pattanj fel a székedből külföldi pénzből kampányoló, és 10 év közügyektől eltiltás. Nem választható és nem választó vagy addig!
irmag2
2023. november 16. 15:39
A Macskafogó itt is méltányos üzenete alkalmazható: "Követ a nyakába és a folyóba vele!"
Perczel Éva
2023. november 16. 06:01
Ha a Tordai nevet olvassuk valahol, akár Bence akár Csaba plusz még a Lánchíd gyilkos Karácsony Grincs is benne van a sztoriban bármilyen minőségben akkor várhatóan bírósági szakaszról is lesznek hírek.
Abiondi
2023. november 15. 19:54
"Karácsony Gergely semmit sem árult el arról, hogy a jogi főtanácsadója, Tordai Csaba milyen szerepet játszott a 99 Mozgalom Egyesületnek a bűncselekmény gyanúját felvető pénzgyűjtési akciójában." Ez nem meglepő. Ha beszélne a saját karóival vernék agyon és utána elásnák Zuglóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!