Ügyész jelenlétében foglalták le a bizonyítékokat Karácsony és Bajnai bizalmasánál

2023. november 13. 11:39

Költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás részeként foglalták le a bizonyítékokat.

2023. november 13. 11:39
null

A Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, hogy a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt tartott házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Emlékezetes, az adóhatóságot és az ügyészséget azért kereste meg a lap, mert az interneten terjedni kezdett egy hír, miszerint a pénzügyi nyomozók csütörtök este megszállták Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának és bizalmasának irodáját. Egy szemtanú pedig azt írta, hogy a Vécsey utca 4. számnál jelentek meg a hatóság emberei, egy ügyvédi irodánál. Az interneten elérhető címkeresők szerint erre a címre a Bajnai Gordonnal is jó viszonyt ápoló Tordai Csaba ügyvédi irodája van bejegyezve.

Ezt is ajánljuk a témában

Az adóhatóság azt írta, hogy 

a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

Hétfő délelőtt az ügyészség is megerősítette a házkutatást, ezt írták:

„a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az adónyomozók halaszthatatlan eljárási cselekményként végeztek kutatást egy budapesti ügyvédi irodában. A kutatás és lefoglalás ügyész részvételével zajlott, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárási törvény (Be.) alapján az ügyvédi irodában tartott kutatáson ügyész jelenléte kötelező. A nyomozó hatóság a kutatás eredményeként biztosított bizonyítási eszközöket őrzésbe vette, a Fővárosi Főügyészség pedig - a törvényi előírásoknak megfelelően - soron kívül indítványt tett a lefoglalásukra, az annak elrendelésére illetékes bíróságnál. A felderítési szakaszban lévő nyomozás érdekeire tekintettel, az ügyben további tájékoztatás jelenleg nem adható”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 13. 14:16
Az egész dolog kimenetel attól függ, hogy a résztvevők milyen arányban vannak, voltak érzékenyítve! Az igazság meg alszik valahol!
nempolitizalok-0
2023. november 13. 12:00
Azért az, hogy Karácsony aimán belehazudik a kamerában, szerintem kurvagáz. Erre szerintem még a saját szavazói is visszahőköltek, nyilván senki sem hiszi azt, hogy egy nagy ládát kitesznek Karácsonyék az utcára és telepakolja a nép kétszáz eurósokkal és százfontosokkal. Van itt pár ballibsi aki szerintem nem szervilis, hanem tényleg ostoba, pld. Höhöhő, de szerintem ezt még ő sem hiszi el, nem véletlenül nem szól hozzá ezekben a topkókban, vagy ha igen, kerüli a témát és helyette fideszt, illetve a hozzászólókat fikázza.
Jajdejónekünk
2023. november 13. 11:59
A NAV a fidesz bunkósbotja, politikai üldözés áldozata mindenki, akinél a NAV nyomoz. 😁
kovászos cipó
2023. november 13. 11:55
Azért ne felejtsük el az éhségmenetelő Simon Gábor ügyét... Az a féreg sincs a mai napig sem kurtavasban... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!