Magyarországot egyre többen gondolják Nyugaton a béke szigetének

2023. november 10. 17:44

Budapest az egyetlen olyan nagy európai főváros, amely megérdemli a „zsidók számára biztonságos” jelzőt – véli Michael O’Shea.

2023. november 10. 17:44

A Hamász október 7-i terrortámadása óta a nyugati vezetők már bizonyos értelemben a helyes dolgokat mondják – írja a The National Interest.

Joe Biden amerikai elnököt hozta fel példaként először Michael O’Shea. Az amerikai elnök ugyanis „sziklaszilárd és rendíthetetlen támogatásáról” beszélt Izrael számára. Ehhez hasonlóan nyilvánult meg később Antony Blinken külügyminiszter is. A felsorolás azonban itt nem fejeződik be. „Itt az ideje, hogy szolidaritást vállaljunk Izraellel és népével” – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Izraelben tett látogatása során. Emmanuel Macron francia elnök elítélte a Hamász „vak gyilkos gyűlöletét” és „abszolút kegyetlenségét”.

Miközben a vezetők Izrael támogatásáról beszéltek, addig olyan városok, mint

Washington, London és Sydney a Hamász-párti tüntetésekkel küzdenek.

Hasonló volt a helyzet a nagy egyetemeken is. Ennél is fontosabb, hogy az antiszemitizmusból eredő erőszak megsokasodott. Franciaországban például az október 7-i támadások óta 1040 incidenst regisztráltak. 

Az Európai Unió és a NATO egy tagja dacolt ezzel a „kétarcú” tendenciával: ez az ország pedig Magyarország.

A közép-európai országnak kiterjedt kötődése van a zsidó néphez és Izraelhez. Az ország régóta hivatalban lévő miniszterelnöke, Orbán Viktor határozza meg a politikát ezekben a kérdésekben. „Magyarországon NEM lesznek terrorizmuspárti tüntetések!” – írta korábban az X-en.

A szerző a cikk végén kiemeli, hogy Budapest az egyetlen olyan nagy európai főváros,

amely megérdemli a „zsidók számára biztonságos” jelzőt.

Ez pedig nem véletlen. Ez egy határozott politika eredménye. „A globális bizonytalanság ilyen pillanatában ezeknek a tényeknek becsületbeli jelvényeknek kellene lenniük” – véli Michael O’Shea.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. november 14. 17:49
Z. Itt egy igazi zsidó szöveg már az1940-es évekből... Olyan ismerős a mai állapotokra... Velük van a gond, nem az egyszerű vallásukat megélő zsidó emberekkel!!! Hihetetlen... "El fogjuk venni a földjeiket, erőforrásaikat és vagyonukat, hogy teljes irányítást gyakorolhassuk felettük. Becsapjuk őket olyan törvények elfogadására, amelyek ellopják azt a kevés szabadságot is, amellyel rendelkeznek. Felállítunk egy pénzrendszert, amely örökre tönkreteszi őket, adósságban tartva őket és gyermekeiket. Amikor együttesen letiltjuk őket, gyilkossággal fogjuk megvádolni őket, és egy másik történetet mutatunk be a világnak, mert az összes média tulajdonosai leszünk. A médiát fogjuk felhasználni az információ áramlásra és érzelmeik a mi javunkra történő irányításra. Született John Davison Rockefeller 1839. július 8. Richford Elhunyt 1937. május 23. (97 évesen) Ormond Beach" 💯💤
Fed74
2023. november 12. 00:42
Kilóg a fideszfasz a szádból köcsög!!!!!! Ez a béke szigete fideszes kutya? A környező Országok sokkal olcsóbbak, mint ez a futóbolnd álltal vezetett Ország!!!!! Irány a Türk tanács!!!
ProletarFC
2023. november 11. 21:52
Én is úgy látom, hogy Budapest a béke szigete. A világvallások is jól megvannak egymás mellett. Egy éve láttam egy szikh szeparatistát a nyóckerben, az egyik Jarnail Singh Bhindranwale téma videó zenéjét bömböltette az utcán, azért is kaptam föl a fejemet, mert ismertem a videót a youtuberól. Sőtétkék turbánja volt.
Osztap_Bender
2023. november 11. 16:10
Budapest az egyetlen olyan nagy európai főváros, amely megérdemli a „zsidók számára biztonságos” jelzőt – véli Michael O’Shea. Már csak ez hiányzik! Még végül az összes ide jön és innen várja az "örök kárpótlást". Bátor kormányunk pedig azonnal fizet. Mint a köztudottan dolgos cigányoknak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!