Láttam a jövőt és működik

2023. november 04. 14:12

Gyakorlatilag lehetetlen elvéteni vele a célt.

2023. november 04. 14:12
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Láttam a jövőt és működik. A Smartshooter (SMASH) mesterséges inteligencián alapuló célzóberendezés az egyén önvédelmi eszköze a drónfenyegetés ellen. Gyakorlatilag lehetetlen elvéteni vele a célt. Az egyetlen hátborzongató dolog benne, hogy a kezelő csak megjelöli a célpontot, az elsütőbillentyűt a mesterséges inteligencia húzza meg. Tegnap, valahol a gázai fronton.”

Ezt is ajánljuk a témában

(A videót a Yagur kibuci fejlesztő cég rögzítette)

Nyitókép: Facebook

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bi Tang Tomee
2023. november 06. 19:58
A mesterséges intelligencia csak akkor tud becsapódási pontot számolni, ha felismerhető pályán halad a drón. Ha össze-vissza mozog, vagy véletlenszerúen változtatja a helyzetét, akkor szart sem ér egy viszonylag lassú, nem irányított lövedék.
NoFace
2023. november 06. 05:20
Ha majd robotok, robotok ellen vívják meg a háborúkat és a vesztes robot tulajdonosa képes lesz elismerni a vereséget, az lesz az igazi, humánus jövő! Proxy háború emberáldozatok nélkül.
fraktoaster
2023. november 05. 17:05
Az Aliens-ből a Smart Gun kéne.
bornemissza-3
2023. november 05. 13:22
Ha egy olyan drónelhárításra is alkalmas megoldásban gondolkodtok, amit egy mezei nigger is tud használni az önvédelmi csúzlijából, vagy uzijából. Akkor inkább puskagránát. Amiben elég hely van a kicsi és könnyű, de manőverezhető, a fegyverről irányítható vagy autonóm kis hatótávolságú lövedékre, amiben elég robbanóanyag van ahhoz, hogy megsemmisítsen egy átlagos drónt, és ne nagyon legyen kimanőverezhető általa az adott hatótávon belül (1-2 km).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!