Koncz Zsuzsa újra diktatúrában érzi magát, bár a Kádár-cenzorok némelyikét nagyon kedvelte

2023. november 17. 07:05

Az énekesnő nem érzi jól magát a mai Magyarországon.

2023. november 17. 07:05

Koncz Zsuzsa énekesnő a minap a Friderikusz Podcast vendége volt, ahol beszélt a családjáról, a több mint 50 éve tartó karrierjéről, de a magyar társadalomról és Azariahról is elmondta a véleményét.

Az énekesnő pont ötven éve, 1973-ban adta ki Jelbeszéd című albumát, amelyet nem sokkal a megjelenés után azonnal be is tiltottak. Friderikusz Sándor a kerek évforduló alkalmából beszélgetett az énekesnő elmúlt ötven évéről, karrierjének és magánéletének alakulásáról. A műsorvezető egy kissé irányított módon feltette azt a kérdést, hogy a Kádár-rendszerben betiltott album újbóli kiadása azért indokolt, jelenleg újra „Magyarországra szakadt a jelbeszédek szükségességének korszaka?” A kérdéssel kapcsolatban Koncz Zsuzsa úgy fogalmazott, hogy 

az embernek lehet nagyon konkrét déja vu-je

A rendszerkritikusság kapcsán Koncz még hozzátette, hogy ő művészként a mindenkori rendszer kritikusa. Véleménye szerint, többek között ennek tudható be, hogy „persona non grataként” tekintenek rá bizonyos körökben. Miközben úgy érzi, ma ismét „a jelbeszédek korszaka” van, kedélyesen mesélt arról, milyen jó kapcsolatot ápolt a Kádár-rendszer egyes cenzoraival. 

A beszélgetés során a műsorvezető megint csak irányított módon, azt a kérdést is feltette Koncz Zsuzsának, rosszul érzi-e magát a mai társadalmi viszonyok közepette.

Magánemberként igen. Nagy felelősséget vesz az magára, aki egy egész ország hitelét tönkreteszi”

– jegyezte meg az énekesnő, aki szomorúan beszélt arról, hogy külföldi barátai olykor nem értik, mi történik Magyarországon.

A beszélgetés egy pontján Koncz Zsuzsa a mai fiatal előadókról, így többek között Azahriahról is elmondta a kendőzetlen véleményét. Meglátása szerint 

Azahriah zenéje a Bugyi fivérek szintjén lévő lakodalmas rockra emlékezteti.

***

Nyitókép: YouTube/képernyőkép

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Val_Aki
2023. november 18. 15:26
A Jelbeszéd 2.0 dal egy nagy átverés. Semmi köze az eredetihez, se zenében, se szövegben, egy mai agitprop Bródy-böszmeség.
Val_Aki
2023. november 18. 01:02
Friderikusznak is elakadt a szava, amikor Zsuzsa asszony kifejtette, hogy a rendszerváltás után ő azok akadt ki, hogy az Antall-kormány már 4 hónap múlva el akarta távolítani a Szabadság térről a szovjet emlékművet, pedig hát szerinte megérdemli a szovjetek néphadsereg, hogy emléket állítsunk annak, hogy véget szakított a német fasiszta uralomnak. Akkor jött rá, hogy ő nem ezt a rendszert akarta. (A videóban a 22. perc körül.) Csak kibújt a szög a zsákból. Friderikusz köpni-nyelni nem tudott, nem is reagált rá, gyorsan belekapaszkodott a következő mondatába, hogy másfél óráig dedikál a Libriben.
Szuperszig
2023. november 17. 22:17
Zsuzsika néninek már nem nyílik? Miért van az, hogy az összes, korábban túltolt "művész" nekiállt senyvedni? Ki tartja vissza ezeket, hogy több ezres követőtábort gyűjtsenek maguknak a szabadon elérhető médiákon keresztül????? De most tényleg! Zsuzsa mamát ki a bánatos répalé akadályozza a kibontakozásban??????????
Sanyi72
2023. november 17. 18:34
Zsuzsika,komcsika,költözz te is bukarestbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!