Jogállamban Rogán már régen börtönben ülne

2023. november 27. 20:05

A miniszterelnök nyíltan arról beszél, hogy a „nemzeti konzultáció” célja a Fidesz győzelmének bebiztosítása, az ellenzék megsemmisítése.

2023. november 27. 20:05
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Csak most figyeltem fel rá, mennyire pofátlanul nyíltan szólta el magát a miniszterelnök a »nemzeti konzultációról« a pártkongresszuson és az erről szóló posztban. Nyíltan arról beszél, hogy annak célja a Fidesz győzelmének bebiztosítása, az ellenzék megsemmisítése. Ami ugye legitim cél lenne, ha ezt közpénzből nem közpénzből tennék. 

Az általa felsorolt példák az »egészpályás letámadásra« ugye nagyban különböznek: 

az, ha a választásokon akarja megsemmisíteni az ellenzéket, rendben van. De az, hogy  egy adófizetők által fizetett »TÁJÉKOZTATÓ KAMPÁNYT« akar erre használni, az maga a nyílt beismerés. Az, hogy a »konzultáció« célja az ELLENZÉK  (»ŐK«) TÁMADÁSA, annak az eddig is nyilvánvaló tény szemtelen beismerése, hogy a »konzultáció« valójában egy pártpolitikai akció. 

Ezek a »tájékoztató kampányok« ugyanis még a fidesz törvényei szerint is törvénytelenek, hiszen közpénzt használnak el úgy, hogy  a »nemzeti konzultációknak« semmi köze a tájékoztatáshoz. Valójában öncélú pártpropagandáról van szó, 8-10 milliárd adófizetői pénzből, ami nyilvánvalóan kimeríti a tiltott pártfinanszírozás és a hűtlen kezelés tényállását is . Persze feljelentést tenni teljesen felesleges, a korábbi kampányok során megtettük ezt már a kampányszlogeneket idézve többször, komoly jogi levezetésekkel. 

Jogállamban Rogán ezekért már régen börtönben ülne. de nálunk már régen nincs jogállam. 

Miért írok erről mégis? Egyrészt ennek az orbáni beszédnek a nyílt beismerése számomra is újdonság volt. Másrészt újra és újra emlékeztetni szeretnék mindenkit arra: amíg propganda van, demokrácia és valódi választások nincsenek.  Ezek a kampányok bármennyire is unalmasnak és abszurdnak tűnnek, működnek. Változás akkor lesz ebben az országban, ha elegen jönnek erre rá. És arra, hogy ha elegen tesznek érte, le lehet állítani ezeket az aljasságokat.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jostothu
2023. november 29. 09:20
Orvos látott már, kekeckedő eszelős hibbant? Lipótmező!
tferenc-2
2023. november 28. 16:32
Ön meg a diliházban.
Bider-Mayer
2023. november 28. 14:47
Egy nyugati jogállamban téged mára a földbe döngöltek volna.
tapir32
2023. november 28. 12:35
Gyűlölködő bunkó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!