Jégveréssel és hidegfronttal csapott le a rossz idő az országra

2023. november 03. 21:49

Jégesővel és 80 km/órás széllel érkezett meg a vihar az ország északnyugati pontjára.

2023. november 03. 21:49
null

Heves vihar csapott le az ország északnyugati részére, a jégesőt és 80km/órás széllökéseket hozva magéval – írta meg az Időkép.

Az északnyugati területeken zivatarok vonultak át nyugat felől, impresszív peremfelhőkkel és fractusokkal. Ezek a viharok több helyen jégesőt is okoztak. Az ország más területein is jelentős mennyiségű csapadék hullott: 

általában 5-20 mm közötti eső mennyiség, bár északkeleten csak néhány milliméter esett

Kutason és Fonyód-Várhegyen 79 km/órás illetve 75 km/órás erősségű széllökéseket mértek. Az északnyugati területeken már változott a szél iránya, de a Balatonnál továbbra is viharos délnyugati szél fúj. 

Szombathelyen nagy villámok kísérték a zivatarokat, míg Kőszegen heves jégeső csapott le.

***


Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. november 04. 06:25
"Az északnyugati területeken zivatarok vonultak át nyugat felől, impresszív peremfelhőkkel és fractusokkal. Ezek a viharok több helyen jégesőt is okoztak. " Duma, az van.. nagyon szakértő módon tudják elmesélni a közelmúltat.. de ha arról kérdezed őket, holnap milyen idő lesz, akkor jön a "bizonytalansági tényező"... (viszont azt már megint pontosan tudják, hogy 233 év múlva mennyire változik meg a klíma)
Kozmosz
2023. november 04. 01:35
Meglep, hogy ilyen címhez Akitlősz nem szól hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!