Immár bírósági ítélet mondja ki, hogy jogtalanul építkezett Tordai Bence

2023. november 15. 14:30

A bíróság ráadásul azt is kimondta, hogy „nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség a perbeli módon, de annak bővítésére sem”.

2023. november 15. 14:30
TORDAI Bence

Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. 2022-ben derült ki, hogy a politikus engedély nélkül építette nagyságrendileg 150 millió forint értékű luxusvilláját.

Karácsony Gergely párttársa azonban parasztházként tüntette fel a vadonatúj épületet, amivel a hatóságokat is félrevezethette. Az építkezéseken használandó e-naplóból kiderült, hogy a régi házat teljesen elbontották és az új háznak géppel ástak vadonatúj alapokat, tehát nem felújítás történt, hanem egy új házat építettek – emlékeztetett az Origo.

A lap ebből arra a következtetésre jutott, hogy megállapítható, a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül.

Az Origo emlékeztetett, hogy 2023. október 17-én a Fővárosi Törvényszék ítélete megerősítette, hogy Karácsony Gergely párttársa jogellenesen és szabálytalanul építkezett. Tordai Bence a kerületi építési szabályzat ellen is vétett, hiszen az előírások alapján az ingatlanon önálló épület nem létesíthető a hátsó kertben, kivéve, ha azt a kiegészítő előírás megengedi, ám ez esetben nincs szó sincs erről.

Tordai azonban kijelentette, hogy továbbra is „harcol a jogorvoslatért”, és szerinte csak egy politikai lejárató hadjáratról van szó.

A lap birtokába került ítélet megállapította, hogy „a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján, roncsolásos vizsgálat nélkül is meg tudta állapítani, hogy új építés történt”.

A bíróság ráadásul azt is kimondta, hogy „nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség a perbeli módon, de annak bővítésére sem” – közölte az Origo.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. november 16. 00:55
Kedves bulvár újságíró, A (vélhetőleg) közigazgatási bíróság ítélete teljeskörű? Engedélyezi az épület fennmaradását vagy a tulajdonos költségén el kell bontani? A képviselői vagyonnyilatkozatban hamisan parasztház megnevezés vajon köz okirathamisítás vagy okirathamisítás vagy egyik sem? Ha igen indul-e hivatalból eljárás Tompa Bence ellen? A többszörös jogszabálysértések miatt indul-e Etikai Bizottsági vizsgálat és méltatlansági vizsgálat a Mandátum Ellenőrző Bizottság részéről? Továbbá; Vizsgálja-e valaki, hogy miből telt TB-nek 150 milliós ház építésére?
Zsolt75
2023. november 15. 19:19
A bíróság egy sajtóperben azt is kimondta, hogy újhelyi 38 millió hálapénzt kapott a szeviéptől. És? Lúfasz.
Sanyi72
2023. november 15. 18:30
Van egy pár traktorom,ha megvan a bontási határozat,pár óra alatt eltakarítom a törmeléket,ingyen!!!
Takagi
2023. november 15. 18:04
És? Hogyan tovább?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!