Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Immár bírósági ítélet mondja ki, hogy jogtalanul építkezett Tordai Bence

2023. november 15. 14:30

A bíróság ráadásul azt is kimondta, hogy „nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség a perbeli módon, de annak bővítésére sem”.

2023. november 15. 14:30
TORDAI Bence

Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. 2022-ben derült ki, hogy a politikus engedély nélkül építette nagyságrendileg 150 millió forint értékű luxusvilláját.

Karácsony Gergely párttársa azonban parasztházként tüntette fel a vadonatúj épületet, amivel a hatóságokat is félrevezethette. Az építkezéseken használandó e-naplóból kiderült, hogy a régi házat teljesen elbontották és az új háznak géppel ástak vadonatúj alapokat, tehát nem felújítás történt, hanem egy új házat építettek – emlékeztetett az Origo.

A lap ebből arra a következtetésre jutott, hogy megállapítható, a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül.

Az Origo emlékeztetett, hogy 2023. október 17-én a Fővárosi Törvényszék ítélete megerősítette, hogy Karácsony Gergely párttársa jogellenesen és szabálytalanul építkezett. Tordai Bence a kerületi építési szabályzat ellen is vétett, hiszen az előírások alapján az ingatlanon önálló épület nem létesíthető a hátsó kertben, kivéve, ha azt a kiegészítő előírás megengedi, ám ez esetben nincs szó sincs erről.

Tordai azonban kijelentette, hogy továbbra is „harcol a jogorvoslatért”, és szerinte csak egy politikai lejárató hadjáratról van szó.

A lap birtokába került ítélet megállapította, hogy „a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján, roncsolásos vizsgálat nélkül is meg tudta állapítani, hogy új építés történt”.

A bíróság ráadásul azt is kimondta, hogy „nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség a perbeli módon, de annak bővítésére sem” – közölte az Origo.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diagon-2
2024. május 08. 08:40
Majd a kis vagy nagyobb ládikák segítenek ûjat épìteni.....
omega
2024. május 08. 08:27
Régi hír, de jól esik újra olvasni róla.
Patika
2024. május 08. 07:30
A bíróság ráadásul azt is kimondta, hogy „nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség a perbeli módon, de annak bővítésére sem”. Mekkora egy paradoxon ez a kimondott bírói verdikt. Igen is volt lehetőség rá mert tény, hogy ott van és megépült. Esetleg ép.tilalom alatt állt, vagy nem volt rá felmentés/engedély. (szókiforgató jogászkodás néha saját dugájába dől)
Jose
2024. május 08. 07:16
Ezek nem jártak iskolába, nem tudnak gondolkodni? Jellemző. Az ítélet megvan. És mi következik ebből????? Le kell bontani? Bírságot kell fizetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!