Hermann Göringként tér vissza Russel Crowe Budapesten

2023. november 09. 21:19

Februárban kezdik forgatni a Nürnberg című drámát.

2023. november 09. 21:19
Russel Crow, Nürnberg, film

A film a második világháború befejezése után játszódik és eddig nem ismert perspektívájából láttatja majd a nürnbergi pert – írja a Magyar Nemzet. A portál házzáteszi, hogy a készülő drámában Russel Crowe Hermann Göring német politikust és katonai vezetőt, a náci Németország második emberét alakítja. 

A Budapest Reporter leírása alapján a cselekmény szerint Hermann Göring hadifogolyként érkezik a nürnbergi börtönbe a holokauszt áldozataitól ellopott hatalmas vagyonnal a holmijai között. Göring és társai, a náci párt elit tagjai a második világháborúban elkövetett háborús bűneik után a bírósági eljárásra való alkalmasságuk megállapítására várnak. Douglas McGlashan Kelley alezredes, a nürnbergi börtön főpszichiátere kapja a feladatot, hogy értékelje a foglyok tárgyalásra való alkalmasságát. Ez azonban egy különös kapcsolat kialakulásához vezet Kelley és Göring között.

A film forgatókönyvét James Vanderbilt jegyzi, aki olyan nagyszabású projektekről ismert, mint David Fincher 2007-es Zodiákus című thrillere, vagy az Andrew Garfield főszereplésével készült A csodálatos Pókember. A forgatókönyv Jack El-Hai A náci és a pszichiáter című regényén alapul, operatőre Dariusz Wolski lesz, aki olyan filmeket fényképezett, mint a Gucci-ház vagy Az utolsó párbaj.

A film forgatókönyve Kelley valós, a nürnbergi tárgyalások idején készített feljegyzéseiből is merít információkat.

A pszichiáter eredeti célja, hogy megtalálja azt a jellegzetes pszichológiai vonást, amely megkülönbözteti a bűnözőket a társadalom többi tagjától, de hamarosan azon kapja magát, hogy empátiát érez a fogvatartottakkal. Mint írják, a film a gonoszság és az empátia közötti bizonytalan pszichológiai határokat kutatja, s megkérdőjelezi az erkölcsről és az emberi természetről alkotott felfogásunkat.

Nyitókép: cinema.com

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2023. november 11. 20:28
Még csak ez hiányzott!
nyugatiszél
2023. november 10. 17:03
Rusell két L-lel. A Mandinert félanalfabéták szerkesztik.
hegyivadász
2023. november 10. 13:37
Kíváncsi vagyok hogyan közelítik meg a témát. A nürnbergi per jogi köntösbe öltöztetett szimpla bosszú volt, miközben alapvető jogi alapelveket szegett meg. Sokkal korrektebb, kevésbé képmutató lett volna, ha egyszerűen azt mondták volna, hogy mi vagyunk a győztesek és most bosszút állunk.
KBA98
2023. november 10. 11:30
Nem egy hálás szerep, főleg most!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!