Fegyelmi eljárást kezdeményeznek V. Naszályi Márta ellen

2023. november 10. 20:25

15 napos határidőt adtak V. Naszályi Mártának a törvénysértések megszüntetésére, de ennek nem tett eleget.

2023. november 10. 20:25
VÁRADINÉ NASZÁLYI Márta

Az I. kerületi képviselő-testület fegyelemi eljárást indított V. Naszályi Márta, a városrész polgármestere ellen, mivel a polgármester sorozatos törvénysértései akadályozzák a testület törvényes működését és a képviselők tájékoztatáshoz való jogát – olvasható a Vasárnap.hu-n. 

Az eljárás a városrész lakóinak megvonásához vezetett önkormányzati támogatások, tanszer- és gyógyszertámogatások elmaradása, valamint a képviselő-testület munkájának akadályoztatása miatt indult. A polgármester számos képviselő-testületi határozatot sem hajtott végre, amelynek következményét a helyi közösség szenvedte el.

15 napos határidőt adtak V. Naszályi Mártának a törvénysértések megszüntetésére, de ennek nem tett eleget, így elindították a fegyelmi eljárást. 

Gulyás Gergely Kristóf, önkormányzati képviselő továbbá bejelentette, hogy egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Ruszwurm cukrászda ügyében

A vállalkozás 2011 óta működik az I. kerületben, de 2016 óta sem bérleti díjat, sem más kötelező hozzájárulást nem fizetett az önkormányzatnak.

 Az ügy kiterjed vesztegetési vádakra is, amelyekről a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Ezt is ajánljuk a témában

Jogi csatározások Sissi kedvenc cukrászdája körül – a Ruszwurm története

A cukrászüzletet a történelem során sem az 1848-as forradalom, sem a II. világháború nem tudta kikezdeni... aztán jött V. Naszályi Márta.

A vizsgálóbizottság 30 napos határidővel készít jelentést az ügyek feltárásáról, beleértve V. Naszályi Márta magyarázatát is. Amennyiben szükséges, a bizottság szankciók alkalmazására javaslatot tesz a törvények keretein belül. Az események hátterében állítólagos korrupciós vádak és jogerős bírósági döntések is szerepelnek, melyeket a képviselők teljes körűen kívánnak feltárni a vizsgálóbizottság segítségével.

Nyitókép: Illyés Tibor

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik