Fegyelmi eljárást kezdeményeznek V. Naszályi Márta ellen

2023. november 10. 20:25

15 napos határidőt adtak V. Naszályi Mártának a törvénysértések megszüntetésére, de ennek nem tett eleget.

2023. november 10. 20:25
VÁRADINÉ NASZÁLYI Márta

Az I. kerületi képviselő-testület fegyelemi eljárást indított V. Naszályi Márta, a városrész polgármestere ellen, mivel a polgármester sorozatos törvénysértései akadályozzák a testület törvényes működését és a képviselők tájékoztatáshoz való jogát – olvasható a Vasárnap.hu-n. 

Az eljárás a városrész lakóinak megvonásához vezetett önkormányzati támogatások, tanszer- és gyógyszertámogatások elmaradása, valamint a képviselő-testület munkájának akadályoztatása miatt indult. A polgármester számos képviselő-testületi határozatot sem hajtott végre, amelynek következményét a helyi közösség szenvedte el.

15 napos határidőt adtak V. Naszályi Mártának a törvénysértések megszüntetésére, de ennek nem tett eleget, így elindították a fegyelmi eljárást. 

Gulyás Gergely Kristóf, önkormányzati képviselő továbbá bejelentette, hogy egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Ruszwurm cukrászda ügyében

A vállalkozás 2011 óta működik az I. kerületben, de 2016 óta sem bérleti díjat, sem más kötelező hozzájárulást nem fizetett az önkormányzatnak.

 Az ügy kiterjed vesztegetési vádakra is, amelyekről a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Ezt is ajánljuk a témában

A vizsgálóbizottság 30 napos határidővel készít jelentést az ügyek feltárásáról, beleértve V. Naszályi Márta magyarázatát is. Amennyiben szükséges, a bizottság szankciók alkalmazására javaslatot tesz a törvények keretein belül. Az események hátterében állítólagos korrupciós vádak és jogerős bírósági döntések is szerepelnek, melyeket a képviselők teljes körűen kívánnak feltárni a vizsgálóbizottság segítségével.

Nyitókép: Illyés Tibor

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. november 26. 18:00
Ezt a pöffeteg gyufa-fejet!
Csubszi
2023. november 26. 17:53
Bizalmatlansági indítvánnyal leváltani, elítélni, bekaszlizni!
koronaszepe
2023. november 13. 12:33
Senki sem kíváncsi arra, hogy mi a valódi ok, hogy mi történik itt valójában? Felettébb érdekes...
Janika50
2023. november 11. 11:23
Mint minden komcsi, az emlitett Hölgy is gyűlölködő. Mindenkit és mindent gyűlöl, gyűlölnek, még egymást is. Mindegy milyen cimkén akasztgatnak magukra. Nevezzük civilnek, -korábban legalább felvállalták, hogy nem civil, hanem CIA- cocalista, demokrata, meg egyéb kiüresitett -melyeket ők üresitettek ki- szitokszóval illetik magukat. Vénaszályi asszonyság is jobban tenné, ha leporolná a pufajkát és abban páváskodna. Akkor legalább önmagát adná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!