A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Erről tárgyalt Novák Katalin a NATO főtitkárával (videó)

2023. november 09. 06:34

A köztársasági elnök a magyar hadsereg főparancsnokaként is felszólalt.

2023. november 09. 06:34
Katalin Novak - Jens Stoltenberg

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán Brüsszelben találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, ahol többek között Svédország NATO-csatlakozásáról, és a magyar katonaság fontos szerepéről tárgyaltak a nyugat-balkáni térség stabilizálásában – derül ki a Hír TV tudósításából.

Stoltenberg hangsúlyozta, reméli, Magyarország további késedelem nélkül ratifikálja a svédek csatlakozását, cserébe a NATO komolyan veszi az ukrajnai kisebbségek helyzetét. Novák Katalin kiemelte, hogy a magyar hadsereg főparancsnokaként úgy véli, az ukrán helyzet eszkalálódása veszélyezteti Magyarország biztonságát. A svéd csatlakozás kapcsán, reméli, hogy a skandináv ország hamarosan a NATO tagja lesz, de ebben a kérdésben a magyar parlament fog dönteni.

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Novák Katalin szerdán Brüsszelbe utazott, ahol a NATO-főtitkár mellett az Európai Parlament elnökével és a Belga királlyal is találkozott.

Ezt is ajánljuk a témában

Beveszi Brüsszelt Novák Katalin

A köztársasági elnököt a belga királytól és miniszterelnöktől a NATO-főtitkáron át az EP-elnökig mindenki fogadja, aki számít.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 09. 15:31
Novák Katalin: Nem fogjuk férjeinket és fiainkat az ukrajnai csatatérre küldeni. De hüle ez a picha! Ez egy pillanatig sehol senkiben fel sem merült.
Tommaso
2023. november 09. 11:44
Erről a kijelentésről tárgyaltak > Szijjártó Péter: "Svédország felvételével a hazánk biztonságát szavatoló NATO jelentősen erősödne, és ezt nagyon nem szeretnénk. Sem mi, sem az oroszok"
2023. november 09. 08:49 Szerkesztve
Akkor Katink bevette.
blackorion93
2023. november 09. 08:47
Tehát így "vette be Brüsszelt " novák xD ... Szánalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról