Daniel Freund már az EU egyik vezetőjét is támadja – szimplán azért, mert kezet fogott Orbánnal

2023. november 27. 17:23

A német EP-képviselő innen aztán egy lépésben jut el Putyinig.

2023. november 27. 17:23
null

Daniel Freundtól megszokhattuk már, hogy gyakorlatilag főállásban az Orbán-kormányt kritizáló bejegyzéseket tesz közzé a közösségi oldalakon (amúgy zöldpárti EP-képviselő is), de azt nem gondoltuk volna, hogy az Orbán Viktor és Charles Michel tárgyalásáról készült képtől is egy lépésben el tud jutni a putyinozásig, valamint a vétójog eltörléséig.

Ezt is ajánljuk a témában

Ismert, a magyar miniszterelnök hétfő délelőtt fogadta Budapesten az Európai Tanács elnökét, Charles Michel korábbi belga kormányfőt.

Ezt is ajánljuk a témában

A megbeszélésre – amelyen részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is – a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor.  Korábban az is kiszivárgott a brüsszeli sajtóban, hogy Orbán levelet írt Michelnek az EU Ukrajna-politikája kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

Daniel Freund az Orbán–Michel-tárgyalás végén készült képet látva – amelyen mindkét vezető mosolyog – azon kezdett tűnödni, hogy mire gondolt az ET-elnök, miközben kezet rázott a miniszterelnökkel: a Von der Leyen-es plakátokra, arra, hogy Orbán Putyin kezét is fogta már meg (ahogy feltehetőleg az összes EU-s vezető, köztük Michel is – a szerk.), vagy esetleg arra, hogy a magyar kormányfő hogyan vétóz meg egyhangúságot igénylő EU-s döntéseket. 

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 28. 21:26
Danit meghívnám a Karmelitához kordont bontani, aztán amikor már igazán belejött, akkor Dr Miniszterelnök odamehetne hozzá és kezet nyújthatna. Olyan kíváncsi lennék, hogy erre a gesztusra milyen Európai Érték nevében mondana nevet.
Zolt
2023. november 28. 20:03
Nem néztem még meg,de így ránézésre picit "más" Ha így van akkor logikus csak egyirányba tud gondolkodni az emberi általános viselkedés nem jár vele kézen. Szerintem...
rocktoberi-2
2023. november 28. 17:24
Egyre unalmasabb ez a kis sötétzöld buzi. Remélem, hogy jövőre megy ez is a levesbe.
Beszélgető
2023. november 28. 04:44
Kell az ilyen is. Reggelente, amikor a tükör előtt letörli az képére száradt ondós nyálat hosszasan álldogál yoporogva, mert a wc használat már nagyon fáj neki…. Olyankor jut ilyesmi az eszébe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!