Csak úgy kattant a bilincs: lecsukták a korrupt temetkezési vállalkozókat

2023. november 30. 19:40

Összejátszottak az egészségügyi dolgozókkal.

2023. november 30. 19:40
null

A Police.hu-n megjelent hír szerint a rendőrök hosszú hónapokon át tartó nyomozás után kiderítették, hogy különböző temetkezési vállalkozások vezetői és alkalmazottai számtalan esetben adtak át pénzt egy egészségügyi intézmény dolgozóinak, hogy azok megszegjék kötelezettségeiket. 

A halottkezelési dokumentációk kedvezőbb ütemezésével, ezáltal az elhunytak hűtési idejének csökkentésével volt kivitelezhető, hogy a temetkezéssel foglalkozó cég ügyintézési folyamatait jóval kedvezőbb feltételek mellett folytathassa le.

A hatóságok végül múlt szerdán több mint három tucat emberrel jelent meg a vizsgált emberek lak- és munkahelyén, ahol a kutatáson bizonyításhoz szükséges eszközöket foglaltak le, további információkat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak meg. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a nyomozók hat embert előállítottak, és gyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy férfit őrizetbe vettek. 

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya két emberrel szemben üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása, míg négyükkel szemben üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. január 17. 12:49
Nem sérült a hozzátartozók érdeke, zsebe. Viszont csökkent a hűtők üzemeltetőinek és a konkurencia bevétele.
Namond
2023. december 15. 14:35
Nem derül ki a cikkből, hogy károsodott e valaki. Károsult nélkül mi a bűncselekmény?
HunCsz
2023. december 01. 08:54
Jobb későn, mint soha. De 3 évet biztosan késtek, mert édesapám temetése egy horrorba torkolt a dél-pesti korházba beépitett illetve a temető irodába telepitett romai illetéségű hölgyek miatt és ezen csak az önkormányzati bejelentés változtatott. Hogy rohadna meg az egész halál maffia
chief Bromden
2023. december 01. 08:30
Esetleg nem akkor szegték meg a kötelezettségeiket, mikor hosszúra nyúlt a hűtési idő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!