Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Budapesten fogták el egy balkáni bűnszervezet fejét (VIDEÓ)

2023. november 15. 16:01

A szerb hatóságok is körözték.

2023. november 15. 16:01

Elfogták Budapest VIII. kerületében egy drogterjesztéssel foglakozó bűnszervezet 60 éves albán vezetőjét – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

A közlemény szerint az albán férfi magyarországi tartózkodási helyét a KR NNI derítette fel, majd az akciót a Terrorelhárítási Központ (TEK) hajtotta végre.

Kifejtették, hogy már évek óta folytattak eljárást egy olyan bűnbandával szemben, amely 

a gyanú szerint a Balkánról folyamatosan drogot csempészett Magyarországra.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozás szerint a 60 éves férfi irányítása alatt a banda tevékenységében – saját fia mellett – számos magyar állampolgár is részt vett.

A Magyarországra hozott drogot különböző albán és koszovói futárok vitték el a magyar dílerekhez, akik aztán értékesítették, majd az ebből befolyt összeget vagy a főnök fia vagy egy velük szoros kapcsolatban álló magyar nő vitte ki rendszeresen Szerbiába – írták.

Egy szállítmánnyal általában mintegy 10 kilogrammnyi kábítószer érkezett Magyarországra, a drog főként kannabisz volt.

A szerb hatóságok is körözték

Időközben hasonló bűncselekmények elkövetése miatt hét év szabadságvesztésre ítélte a banda vezetőjét a bíróság és nyolc évre kiutasította Magyarországról. A férfi tavaly nyáron szabadult, azóta azonban eltűnt a hatóságok látóköréből; tartózkodási helye ismeretlenné vált mind a magyar, mind a külföldi hatóságok előtt - ismertették.

A KR NNI mellett kereste őt több hatóság is,

európai és nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van vele szemben, és a szerb rendőrök azért körözik,

 mert egy náluk folyamatban lévő eljárásban is felmerült, hogy a 60 éves albán férfi egy olyan bűnszervezet tagja, amely Koszovón és Szerbián keresztül az Európai Unió területére heroint, kokaint és kannabiszt csempészett be.

A szerb nyomozókkal való együttműködés során jutottak olyan információkhoz a KR NNI munkatársai, hogy a férfi Magyarországon tartózkodhat, majd több társszerv bevonásával sikerült azonosítani a pontos tartózkodási helyét, és végül – november 10-én – Budapesten fogták el. A nyomozók valamennyi hozzá köthető ingatlanban kutatásokat hajtottak végre, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt – közölték.

A rajtaütésről készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. november 16. 09:56
Hogy került ide, ez is illegális határsértőként jött? Vagy önfoglalkoztató vállalkozóként, letelepedési kötvénnyel?
Namond
2023. november 16. 09:53
Budapest tényleg biztonságos hely a gazembereknek, különösen mióta a rendőrök a déli határon járőröznek.
need-info
2023. november 15. 19:52
Mellékállásban pedig pék volt, tudjuk...
bunko-jobbos
2023. november 15. 18:53
1. Mit keresett ez a fasz Magyarországon? Nyilván nem a kerítés a hibás, neki tutira rendes papírjai voltak. Rendes, aranyos ügyvédek dehogyis oktatták ki őket, hogy mit kell hazudni, hogy jó papírokat kapjon. 2. A feleségem már régen mondta, hogy gyakorlatilag egyenruha lett a framernadrág, mindenkin az van. Milyen jó, hogy a kommunizmusban harcoltunk, hogy mindenki azt vegyen fel, amit akar. De hát mindenki farmert, hamburgert, rántott húst meg valóságsókat akar. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!