Alulmúlta magát a Bartus-féle lap: szerintük aki a válogatott ellen szurkol, Orbán ellen szurkol

2023. november 19. 14:40

Amerikai Népszava szerkesztősége pedig nem csupán nem szurkol a magyar válogatottnak, hanem ellenük szurkolnak.

2023. november 19. 14:40
ROSSI, Marco

Meghökkentő cikkel próbál belerúgni a magyar válogatottba, és annak szövetségi kapitányába, Marco Rossiba a balliberális Amerikai Népszava. A lap szerint „ők” nem csupán nem szurkolnak a magyar válogatottnak, hanem ellene szurkolnak. 

Teszik mindezt saját bevallásuk szerint „hazafiasságból, hazaszeretetből”. Szerintük ugyanis „a magyar labdarúgást kisajátította a diktatúra, s a rezsim propagandacélokra használja. Feladata, hogy a diktatúrának szerezzen dicsőséget.” 

Az Amerikai Népszava szerint Marco Rossi pedig egy „diktatúra által fizetett edző, aki Orbán alkalmazottja.” Hiszen, ahogy írják, Magyarországról már az Európai Parlament is kimondta, a nyugati újságok pedig mind megírták, hogy diktatúra. Az Amerikai Népszava szerint Marco Rossi „az ellenségükké vált”, mivel beállt „Orbán fasiszta rendszerének szekértolói, hazudozói és oligarchái közé”. 

Ezért szurkolnak a magyar válogatott ellen

A portál szerint azért is szurkolnak a magyar válogatott ellen, mert szerintük Orbán Viktor a labdarúgáson keresztül „a nacionalista érzelmekkel a magyar embereket saját diktatúrája, fasiszta rendszere mellé akarja állítani”. Arról ugyanakkor nem akarnak vitát nyitni, hogy mi a fasizmus.

Úgy kívánjuk az Orbánnak alárendelt magyar válogatott vereségét, mint az Orbán-rendszer bukását” 

 – írták.

Kapcsolódó vélemény

Felhévizy Félix

Magyar Nemzet

Idézőjel

Egy szenzációs magyar sportsiker margójára.

***

 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik