Alföldi Róbert szerint annyira szörnyű minden Magyarországon, hogy már el se mennek a családok közösen vacsorázni

2023. november 23. 12:33

Úgy látja, hogy „aki mást gondol valamiről, az egyből hazaáruló, zsidó, buzi, cigány, migráns vagy mindez egyszerre”.

2023. november 23. 12:33
null

„Ennyi idősen nem akarom már vesztegetni az időm reménytelen ügyekkel. (...) A közügyek alakulására úgyse tudok hatni, pedig én tényleg beleálltam, a lehetőségeimhez képest mindent megtettem. Ennél többre nem vagyok képes, ám ez sem ért semmit” – fogalmaz Alföldi Róbert interjújában, amelyet a 24.hu-nak adott.

Mindenesetre azért kérdezték közügyekről is, úgy fogalmazott, hogy

az a szabály, hogy aki mást gondol valamiről, az egyből hazaáruló, zsidó, buzi, cigány, migráns vagy mindez egyszerre, de semmiképp nem elég magyar”,

és amíg ez nem változik, „addig nehéz arról beszélgetni, hogy kinek milyen történelmi tapasztalatok formálták a nézeteit”.

Az interjú egy másik pontján ilyen állapotokat vizionál: 

„egyre kevesebbszer megyünk együtt ebédelni, vacsorázni.

Maradnak a szülinapok, a karácsony, a születések és a halálok, de különben elkopnak az ilyen közös alkalmak. Itt már azt a kérdést boncolgatjuk, hogy milyen társadalom az, ahol a politikai, ideológiai meggyőződés felülírja a családi köteléket. Fontosabb, hogy hova szavazol, mint az, hogy mennyire szereted a testvéredet”.

A teljes beszélgetést elolvashatja itt.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

 

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sárkány
2023. december 07. 13:52
Nálunk egy-egy tesó+ gyerekeik és párjaik, 3 gyerek és párjaik, 7 unoka, 20+ fős szűk családon belül átlag kétszer egy hónapban összejövünk szülinapra, névnapra + ünnepek ez elég vagy ennél is több kell?
bpeti72
2023. november 25. 14:22
Roberta miről beszél? Honnan a bánatból tudná milyen egy család mikor csak rossz fartúró köcsög. Neked max az a család mikor a szarodat tologatod a haverodnak a fürdőkádban.
Bakandri
2023. november 25. 14:18
Művész Úr, hát akinek nincs kivel ebédelni, vagy vacsorázni járni, az nem is megy, sajnálom. A mi családunk viszont jár. Persze nem olcsó dolog.
Kotucso
2023. november 25. 12:48
Két dolgot tehetnél, ami neked, de főleg nekünk jó lenne. Egy: eltakarodsz az országból. Kettő: fölvágod az ereidet, hosszában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!