A keresztény kurzus egy hazugság

2023. november 03. 22:18

De akkor mire is mennek a milliárdok a papoknak?

2023. november 03. 22:18
Juszt László
Juszt László
Facebook

„A mindent is jobban tudó »kipcsakvezér« egyszer régen – amikor még indiánnak hitte magát, azzal a tudományos felismeréssel örvendeztette meg híveit, hogy: »Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla.« Itt az idő emlékeztetni őt erre a régebbi felismerésére. Konkrétan arra, hogy nem érdemes tovább zabáltatni az egyházakat – de főképp az egyházak élősködő vezetőit – mert, amint azt a legutóbbi közvéleménykutatások  megmutatták, mára az egyházak – kivált a katolikus – nem képesek szállítani az ellenértéket, a választókat. 

Hiszen ma már – a számok ezt mutatják – még a saját nyájukat sem tudják egyben tartani. A keresztény kurzus egy hazugság. A látvány konyha főztje nem kell a fogyasztóknak. De akkor mire is mennek a milliárdok a papoknak? Miért adja – példának okáért – a pénzünket stadionra egy püspöknek? Az pedig, hogy az egészen fiatalokat, az iskolákban próbálja erőszakosan »beszervezni« – már sokszor és sokaknak nem sikerült. 
Templomokat építgetni világszerte a magyar adóforintokból szintén értelmetlen. Erről elég meghallgatni a pápát, aki ugyanezzel, – a vallástól elforduló emberek tömegével találkozik, s erről – panaszkodik.

Ahogyan az elmúlt évtizedekben megismerhettük a szélkakast, ha egy reggelen ráébred, hogy a keresztény Magyarország hazugságára épült, keresztény kurzussal már sokra nem megy, előbb-utóbb gyakorlottan lop majd egy jelszót egy egykori »megvesztegethetetlen liberálistól«, ami így hangzott: »Csuhások, térdre imához!« És attól kezdve már csak egy pillanat és egy KDNP-s képviselő felszólalása után megint eleresztheti szellemes megjegyzését, mint anno az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: »Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak! Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!«”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. november 06. 08:41
Zsírdisznólibsibolsibelga!
Kamcsatka5
2023. november 06. 08:41
Zsírdisznolibsibolsibelga!
auditorium
2023. november 05. 10:06
Arra bezzeg jók a keresztény intézetek, kórházak, hogy ilyen jusztisféléket ápoljanak ingyen, ha majd magatehetetlenek lesznek. Egyszer fül-és szemtanúja voltam a következő jelenetnek a budai Szt.Ferenc kardiológiai utókezelő kórházban, ahol egy rokonunkat látogattam meg. A folyosón két idősebb beutalt férfi beszélgetett: "Mikor jönnek már ezek a csuhások az ebéddel ? " Ennyire voltak vallásosak, de befogadta őket ez a kórház és kedvesen kérdezték, akarnak-e imádkozni? Hát az ilyen alakok csak ÉRDEKBŐL keresik fel az ilyen intézményeket. Nagyon sok van belőlük. Gúnyolódnak a vallással, de az élet alkonyán azért kérik befogadásukat.
polárüveg
2023. november 05. 09:57
Jó hogy szóba hozta ezt Juszt úr. Mert ne adjon milliárdokat az állam az egyházaknak, igaza van! Hanem kapják vissza az önálló fenntartást biztosító egyházi ingatlanokat az egyházak. Elsősorban az egyházi vagyont einstandoló kommunisták leszármazottai és a kommunista utódpárt tagjainak magánvagyonából mondjuk. Juszt úrnak meg jó egészséget kívánok, hogy minden körülmény biztosított legyen számára a helyes felismerésekhez, helyes tettekhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!