Új autógyártó érkezik a magyar piacra

2023. október 18. 16:46

Első körben három modell értékesítését kezdik meg.

2023. október 18. 16:46

Rövidesen új autógyártó érkezik Magyarországra. A kínai BYD tisztán elektromos járműveiknek értékesítését a kelet-közép-európai régióban elsőként hazánkban kezdik meg. A forgalmazást a Wallis Motor és a Duna Autó végzik – írta az Economx.

A lap idézte Michael Shut, a BYD Europe ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy 

a gyártó számára nagy jelentősége van, hogy az elektromos személyautók Magyarországon is elérhetőek legyenek.

Mint a cég által kiadott közleményéből kiderült, első körben három modell értékesítését kezdik meg, melyekre 6 év vagy 150 ezer kilométer garanciát vállalnak, valamint 24 órás országúti segélyszolgálatot is biztosítanak.

A vállalat úgy vélekedik, hogy fordulópont lehet a fenntartható közlekedésben a járművek megjelenése.

Nyitókép: CFOTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. október 19. 09:36
Ezek kurva jó autók! Jól megépített, aksi is jó, a belseje olyan masszív mint ha betonból lenne! Ott van a mercedes új villany autója közel 50 millió recseg ropog lötyög a belseje, tiszta szégyen! Nehéz lesz a kínaiak ellen mert árak nem mindegy, és nem csak kocsival jönnek, hanem telefon, hifi, stb. Pár hónapja vettem egy kínai sztereo erősítőt, SMSL d osztályú akkora mint egy beltéri egység, mindene meg van ami kell 2x85w, bluetooth, subláda kimenet, nagyon jó chippel és jó hangal 90.000 forintért!! A japán yamaha ki adta d osztályú okádékát se subwoofer kimenet, se bluetooth, 2x30w és még szar is 250.000 forint!!! Európairól meg ne is beszéljünk, mert olyan árak vannak, hogy az ember csak pislog! Miért van az, hogy tavaly ki néztem egy sztereo erősítőt 350.000 forintért, de inkább hagytam mert japán, most ugyan azt 700.000 - ért nem lehet megvenni! Ilyenkor miért? kérdezi a magyar, a kínai dac-om 60.000 volt két éve, most 52.000, igy nehéz lesz a kínaiak ellen!
Vladiszláb
2023. október 19. 09:25
Most gyártani jön, ahogy a cím sugallja, vagy eladni ahogy a tartalomból következik? Nem ugyanaz.
Vasalo
2023. október 18. 21:15
Közben Toyota a minap mutatta be az elsö autot ami ammoniumra NH4 müködik, és kinai találmány és fejlesztés. Az videonyag szerint a kipufogo gáza N és H azaz semmi ártalom a környezetre, hatásfoka közel van a mai dizelmotorhoz ( azaz sokkal jobb mint a villanyautoké). Az ammoniumot a benzinhez hasonloan lehet tankolni. Az elsö sorozat kocsijai már futnak Kinában. Kiváncsi leszek milyen gyorsan tudják bevezetni és kiszoritani a szar e-autokat a piacrol.
Bi Tang Tomee
2023. október 18. 19:34
Nem irigylem a moslékmédiát… nekiestek egy akku- vagy hasonló gyárnak, és amire felpörgetik a hazugságspirált, szinte hetente bejön egy új gyár… :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!