Történelmi párhuzamok

2023. október 04. 13:11

Rosszak voltak Orbán történelemtanárai, vagy magukat történésznek mondó tanácsadói.

2023. október 04. 13:11
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
Klubrádió

„Rendkívül sajnálatos, hogy ma a magyar miniszterelnök az azonnali fegyverszünet, vagyis Putyin békítgetése s így győzelme mellett érvel. Az agresszor étvágyát a siker mindig növeli, a megbékítő politika vezet a háborúhoz. Ma Putyinnal barátkozni nemcsak morális szempontból megengedhetetlen, de nemzeti érdekeinket, függetlenségünket is veszélyezteti, hiszen az orosz elnök bevallott célja helyreállítani a Szovjetuniót, amennyire csak tudja, sőt lehetőleg az egész orosz befolyási övezetet, az egykori Varsói Szerződés, a »közel külföld« térségében.

A NATO tagság véd egy orosz agressziótól. Minél erősebb a NATO, annál kevésbé valószínű, hogy bárki megtámadja egyik tagját, mert erre az egész szövetsége válaszolni fog, a megtámadott védelmére siet. A három kis balti köztársaság érzi magát leginkább fenyegetettnek. Finnország mellett Svédország NATO-tagsága nagyban erősíti a NATO-t, így a békét. Már csak ezért is sürgősen támogatni kell a svéd tagságot, mindnyájunk védelmét. A magyar Országgyűlésnek ez a felelőssége.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. október 06. 22:45
Ukrajna Oroszország előszobája. Rá kell nézni a térképre és rögtön világos lesz, miért. Ki akar az "előszobájában" egy geopolitikai ellenséget, amint egyre nagyobb fegyverarzenállal őt magát (ebben az esetben az oroszokat) méregeti szúrós szemmel? Szerintem a ruszkik biztosra vették, hogy ha nem kezdenek bele az agresszióba Ukrajna ellen, akkor a kibaszott usa fog lépni a fegyverrel, kiképzéssel agyig tömött ukrán hadsereggel. Kulcsszó: megelőzés.
bölcsuhú
2023. október 06. 13:24
Soha sem lettél volna külügyminiszter, nagykövet ennyire hülyén, ha nem veszed el Antall unokahúgát! Ez meg az ő sara, hogy a többi tökkelütött mellett, téged is olyan posztba ültetett, amihez semmiféle képességed nem volt! Mars a francba már!
Dixtroy
2023. október 06. 10:41
"A NATO tagság véd egy orosz agressziótól. " De az usa agressziótól nem.
Felvidéki MAGYAR
2023. október 06. 07:06
És ez volt a külügyminiszter! Szarjankó, agymosott libsi, vagy - mindig ilyen hatökör volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!