Szülőnek lenni az élet értelme

2023. október 04. 18:15

Sajnálom, hogy a fiatalok, a húszasok nem hisznek nekem.

2023. október 04. 18:15
Grecsó Krisztián
Grecsó Krisztián
Facebook

„BÚCSÚ A LÁNYOS APÁTÓL 

Isten áldja az édesanyákat! Véget ér a Lányos apa rovat, és én köszönöm nekik, hogy vannak. A rovat aktív, aggódó, hűséges, figyelmes olvasói leginkább ők voltak (persze sok apa is ide kacsintott). Temérdek jó szót, módszertani ötletet, gyógytornász telefonszámot, aggódást, tanácsot, levelet kaptam – még soha írói pályámon ennyit. 

Gyakran úgy éreztem, olyanok vagyunk mi, magunkat narráló, »helikopternek« csúfolt szülők, mint egy nagy falusi közösség. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy akkor mégis létezik egy jobb világ; csak az utcán, a játszótéren nem mindig érzékelni. Ahogy persze otthon sem mindig idilli a hangulat. És hogy mit rontottam el, leginkább akkor veszem észre, amikor legközelebb ugyanazt a konfliktust sikerül egy jól irányzott, frappáns mondattal feloldanom. 

És mégis. Lehet nálunk bármennyi hiszti, veszekedés, pokol. Mára biztosan tudok valamit. Szülőnek lenni az élet értelme, a legnagyobb dolog, ami az emberrel történhet. 
Sajnálom, hogy a fiatalok, a húszasok nem hisznek nekem. Hiába mesélem nekik, mit éltem át, mit rontottam el, hogy nem fontos az újabb pozíció, eredmény, érdemrend, mert a test nem konzerv, és nem úgy van, hogyha intesz, mert már középvezető vagy, és/vagy nincs lakáshiteled, a férjedet, feleségedet talonban tudod, már vacsoráztatok Vietnámban, Karcagon és Majorkán, akkor, »na jól van, unatkozom«, jöhet a gyerek.”

Nyitókép: 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakat1983
2023. október 04. 21:18
Először tudok egyetérteni azzal, amit ez a haladárok által életre szopott libsi író úr hadovál. És valószínüleg utoljára is.
Majdmegmondom
2023. október 04. 20:21
Mivel a liberalizmus kitörölte a szótárból a kötelesség szót, és ha leírom, vagy kimondom, az olyan, mintha ellenséget akarnék magamnak szerezni, de az embernek igenis kötelessége szaporodni és kötelessége családot alapítani az örökséget tovább vinni. Ráadásul szülőnek, nagyszülőnek lenni a legszebb dolog a világon... Nem a kiskutya meg kismacska... Ezek az idióta barmok el vannak tévedve, nem Európában és nem Amerikában születik sok ember, hanem Afrikában meg Indiában. ha mi kihalunk, azok ugyanúgy tovább szaporodnak és ha olyan lesz a kultúra, majd úgy emlékeznek meg a fehér emberekről, mint mi a Majákról, vagy az etruszkokról...
pollip
2023. október 04. 18:37
Én nagyszülőként mondom, ha a gyerekeimnek nem lenne gyerekük, mennyivel szegényebb lennék! Ez az élet körforgása. Csodálatos dolog az unokákkal együtt nevetni, játszani, festeni, ugráló kötelezni... A mi gyerekeinknek nem okozott problémát a gyerekvállalás, ezért most nagyszülő lehetek:-))))) Az említett huszonévesek szüleinek a véleményére kíváncsi vagyok, hogyan dolgozzák fel, hogy nem lehetnek nagyszülők és ki fog halni a család.
m-andi-ner
2023. október 04. 18:19
"... a fiatalok, a húszasok nem hisznek nekem." Ez az élet rendje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!