Szijjártó: Budapest kész bármikor helyszínt biztosítani az orosz-ukrán béketárgyalásoknak

2023. október 28. 11:55

A külügyminiszter „egy elfogulatlan, pártatlan és biztonságos” helyről beszélt a magyar főváros vonatkozásában.

2023. október 28. 11:55
26th St. Petersburg International Economic Forum

Magyarország kész platformot biztosítani az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokhoz – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a RIA Novosztyinak. A miniszter elmondta, hogy néhány nappal az ukrajnai konfliktus kirobbanása után tárgyalt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval és Volodimir Zelenszkij hivatalvezetőjével, Andrej Jermakkal. „Mindkettőjüknek Magyarországot ajánlottam fel a tárgyalások helyszínéül – egy elfogulatlan, pártatlan, biztonságos helyet, amely egyenlő feltételeket és biztonságos környezetet garantál mindannyiuknak. 

Ez a javaslatunk továbbra is érvényes” 

– idézte a hírügynökség Szijjártót. Szavai szerint Magyarország „minden kétséget kizáróan” tárgyalási platformot fog biztosítani a feleknek, ha erre vonatkozó kérés érkezik.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. október 31. 19:26
Szólj a Putyin gazdádnak, hogy takarodjon ki Ukrajnából!!!! Lavrov ánuszvibrátora! Amúgy senki nem kíváncsi a bejáratott propaganda szövegedre!!! Hazugság gyár vagytok!
nempolitizalok-0
2023. október 28. 17:32
Lassan ideje: Az amerikai fél pánikba esett, mert nem érti, hogyan sikerült az orosz fegyveres erőknek olyan erős légvédelmi rendszert létrehozni az orosz különleges műveleti övezetben, amely az ukrán fegyveres erők szinte összes repülőgépét le tudja lőni. Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző tiszt ezt Garland Nixon újságíró YouTube-csatornáján nyilatkozta . "Még mindig nem tudjuk, mi a fene történik. Csak azt tudjuk, hogy a vadászgépeket (APU. - REN TV note ) lelövik. Megtöltjük az eget radarjainkkal és az AWACS-szel (repülőgép rádióérzékelő és irányító komplexum). - REN megjegyzés). TV ), mindent nézünk, de nem értjük, mi történik ” – mondta Ritter.
nyúlgerinc
2023. október 28. 17:06
Rendben van Péter, jó a felajánlás, de Zselé nélkül, ugye?
Akitlosz
2023. október 28. 16:51
A békéről nem Ukrajna dönt, hanem Amerika. Ukrajnával sok teteje nincsen tárgyalni, csak annyi, amennyire Magyarországgal tárgyaltak Trianonban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!