Szijjártó: Az emberek egyértelmű döntést hoztak Szlovákiában

2023. október 01. 15:25

A külügyminiszter szerint Robert Fico ugyanúgy gondolkodik a háborúról, a migrációról és a genderügyről, mint Magyarország.

2023. október 01. 15:25

Örömét fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, hogy Szlovákiában „egy megkérdőjelezhetetlenül demokratikus választáson az emberek egyértelmű döntést hoztak”.

A miniszter Facebook-bejegyzésében kiemelte:

a választások eredménye esélyt ad arra, hogy Szlovákiában újra stabil kormány alakuljon és a szlovák-magyar kapcsolatok tovább fejlődjenek.

Az elmúlt években minden olyan eredmény, amely segítette a két ország kapcsolatait – mint a hídépítés vagy a határátkelőhelyek megnyitása – mind a Robert Fico korábbi kormányával kötött megállapodások eredménye – hangsúlyozta a külügyminiszter.

Robert Fico emellett ugyanúgy gondolkodik a háborúról, a migrációról és a genderügyről, mint Magyarország. Győzelme komoly esélyt kínál a V4-szövetség megerősödésére – tette hozzá.

„Blahoľeláme a prajeme veµa úspechov!” (Gratulálunk és sok sikert!) – írta Szijjártó Péter.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sagittis_Hungarorum
2023. október 01. 17:46
Petikém, a szlovákok birkák. Egyszer már elkergették ezt a bűnözőt. Csak koalíciós partnerekkel képes kormányozni. Ellentmondásos figura. Nem kell ennyire benyalni, Petikém. Idővel a te szemed is felnyílik...vagy nem.
Aegopolis.
2023. október 01. 17:39
Mennyire "egyértelmű" az a döntés, amikor a legnagyobb párt 23%-ot kap?
NorthernOutlaw
2023. október 01. 15:59
"A külügyminiszter szerint Robert Fico ugyanúgy gondolkodik a háborúról, a migrációról és a genderügyről, mint Magyarország." És magyarokról is?
Akitlosz
2023. október 01. 15:46
µ Ez milyen betű? Ilyen van a szlovák ABC-ben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!