Sebességkorlátozást vezetnek be a mentőautókra

2023. október 09. 19:13

Önként vállalt sebességhatárt vezet be a saját sofőrjei számára az OMSZ.

2023. október 09. 19:13

Az OMSZ közleménye szerint a megkülönböztető jelzések használata mellett bekövetkezett mentőbalesetek szakértői elemzése megmutatta, hogy a sebességhatár 30 km/h-nál nagyobb mértékű túllépése jelentősen növeli a súlyos balesetek kockázatát, amely ekkor már nincs arányban a sikeres életmentés esélyének a gyorsaságtól remélt növekedésével – írja az Origo.

Az önként vállalt korlátozás szerint a mentők 50-es zónában mostantól maximum 80 km/h sebességgel haladhatnak szirénázva, autópályán 160-nál gyorsabban nem mehetnek. Piros lámpán maximum 30 km/h-s sebességgel hajthatnak át. 

Jelenleg évente átlagosan 70 súlyos mentőbaleset történik Magyarországon.

Nyitókép: Országos Menőszolgálat 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. október 10. 11:37
Valóban nem jelent időveszteséget mert úgysem lehet biztonságosan gyorsabban menni, +30 bőven elég ha egyáltalán erre alkalmasak a körülmények, A másik amit rendszerint még egyes szakértők is hanyagolnak, hogy az ember elég bolyolult módon és elég pontatlanul tudja saccolja más járművek sebességét különösen sötétben és szokatlan esetben mint például ha országúton 150-el tép jármű és az esetleges manőverek, szükséges reakciók biztonsága is jelentősen csökken
reepcze
2023. október 10. 00:05
Vélelmezem, hogy elenyésző a mentők sajáthibás balesete. Vagyis hatvanvalahány sükethülye miatt szívnak, akik a mentőt várják.
bunko-jobbos
2023. október 09. 21:13
Az az igazság, hogy a mentők nem azért érnek ki gyorsan valahova, mert gyorsan mennek, hanem mert nem kell a dugóban meg a lámpánál álldogálniuk. Mivel statisztikai módszerekkel megvizsgálták a kérdést vélhetően több száz esetet elemezve, elhiszem, hogy jóindulatúan számoltak, keresve az optimális megoldást. Ha ez jött ki, akkor ez jött ki, be kell tartani.
hlaci83
2023. október 09. 20:31
A BKK- autókra kéne. Mennek, mint az őrült…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!