Példátlan mellébeszéléssel számháborúzik Gyurcsány kedvenc polgármestere

2023. október 30. 09:13

Csupán néhány nappal készült el hamarabb az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának felújítása, a DK-s polgármester viszont két hónapról beszél. Gyurcsány szövetségese százmilliókkal dobálózik, miközben Karácsony úgy ünnepel, hogy ígérete ellenére egy forintot sem adott a projekthez.

2023. október 30. 09:13
null
Klein Ron

Két hónappal korábban és csaknem 300 millió forinttal olcsóbban készült el az Üllői út 2,8 kilométeres szakasza a XVIII. kerületben – hirdeti a közösségi médiában és az óriásplakátokon Szaniszló Sándor DK-s polgármester. Csakhogy az első állítás biztosan nem igaz, a másodikra pedig a projekt hivatalos oldalán még jóval nagyobb összeget mondott.

Néhány nap az a két hónap

A beruházás a tömegközlekedést is érintette, így aztán a részletes tervekről biztosan pontos információkkal kellett rendelkeznie a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), ami hivatalos honlapján azt írta:

felújítják az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának egy részét a Béke tér és Petőfi utca között, ezért július 8-tól előreláthatólag november elejéig egyirányúsítják a fent említett útszakaszt a városközpont felé.

A tény tehát az, hogy már júliusban november elejére várták a munkálatok befejezését, következésképpen legfeljebb néhány nappal adták át hamarabb az autósforgalomnak az Üllői utat, szó sincs két hónapról.

Forrás: A szerző felvétele

Hova tűnt 100 millió forint?

A csaknem 300 millió forintról pedig annyit, hogy a kerület és a projekt hivatalos oldala a választásokat MSZP-s színekben megnyerő, aztán gyorsan a DK-hoz igazoló Szaniszló Sándort idézve azt írta: „Eredetileg 2,2 milliárd forintot szántunk rá. A kerület és a kivitelező vállalat szakembereinek példás együttműködése, okos és lelkiismeretes munkája miatt

az Üllői út felújítása végül ennél 400 millió forinttal kevesebbe, 1,8 milliárd forintba került.”

Ezt is ajánljuk a témában

Szaniszló Sándor egyébként a DK „árnyékkormányának" önkormányzati árnyékminisztere.

Az ígérgető Karácsony Gergely egy vasat sem adott

Az ünnepélyes átadón természetesen megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, aki korábban azt nyilatkozta, a kampányban közösen ígérték meg az Üllői út felújítását, és ők tartják a szavukat – csakhogy az általa vezetett Fővárosi Önkormányzat helyett valójában a kerületi adófizetők állták a számlát.

Karácsony Gergely egyébként többször is a kerületben járt a választások előtt, s azt ígérte, legkésőbb 2022 elején megkezdődhet a munka az általuk tulajdonolt Üllői úton, ám végül ebből nem lett semmi, ezt unta meg Szaniszló Sándor, aki a képviselő-testület ülésein többször is elmondta, hogy

egyetlen vasra sem számíthatnak a kerületiek a Fővárosi Önkormányzattól.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem ez az első mellébeszélés

Nem az Üllői út felújítása az első alkalom, amikor mellébeszéléssel próbált meg szavazatokat gyűjteni Szaniszló Sándor és Karácsony Gergely: áprilisban nagy hírverés közepette „egy utolsót utaztak” a hannoveri villamoson, csakhogy a két hónapos felújítást követően minden második jármű továbbra is a korszerűtlen, lépcsős, klíma nélküli típus az 50-es villamos vonalán az alacsony padlós, légkondicionált CAF-ok mellett.

A szerző a Corvinák újságírója.

Nyitókép: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. november 20. 19:37
Érthetetlen számomra az, ha van a vállalt feladatra költségvetés, azt szerződésben rögzítik, akkor hogyan lesz "olcsóbb" az egész?! A vállalkozó lemondott százmilliókról?! Csak nem valakiknek zsebecskéjébe csurrant-cseppent inkább ez a maradékocska pénzecske?
Pusikas
2023. október 31. 07:44
A zebrák egyesével, zebrahimnusszal mikor lesznek átadva?
Dunhill67
2023. október 30. 19:05
nem kell ezen csodálkozni...libsi,ergo hazudik(még ha kérdez,akkor is)
Szekértábor
2023. október 30. 14:35
Na most kedves Klein úr, ez a cikk nem kicsit méltánytalanra sikerült. Azt emeli ki a címben is és a lead-ben is, hogy Szaniszló Sándor DK-s polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester hazudnak és lopnak. Pedig ez nem hír. Az viszont igenis hír, hogy egy útépítő beruházás ma Magyarországon időre, vagy az eredeti költségvetésből elkészült. Nem vagyok az ellenzéki pártok nagy rajongója (eufémisztikusan szólva), de amennyiben a hír igaz, úgy e téren maximális tiszteletemet nyilvánítom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!