Példátlan mellébeszéléssel számháborúzik Gyurcsány kedvenc polgármestere

2023. október 30. 09:13

Csupán néhány nappal készült el hamarabb az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának felújítása, a DK-s polgármester viszont két hónapról beszél. Gyurcsány szövetségese százmilliókkal dobálózik, miközben Karácsony úgy ünnepel, hogy ígérete ellenére egy forintot sem adott a projekthez.

2023. október 30. 09:13
Klein Ron

Két hónappal korábban és csaknem 300 millió forinttal olcsóbban készült el az Üllői út 2,8 kilométeres szakasza a XVIII. kerületben – hirdeti a közösségi médiában és az óriásplakátokon Szaniszló Sándor DK-s polgármester. Csakhogy az első állítás biztosan nem igaz, a másodikra pedig a projekt hivatalos oldalán még jóval nagyobb összeget mondott.

Néhány nap az a két hónap

A beruházás a tömegközlekedést is érintette, így aztán a részletes tervekről biztosan pontos információkkal kellett rendelkeznie a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), ami hivatalos honlapján azt írta:

felújítják az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának egy részét a Béke tér és Petőfi utca között, ezért július 8-tól előreláthatólag november elejéig egyirányúsítják a fent említett útszakaszt a városközpont felé.

A tény tehát az, hogy már júliusban november elejére várták a munkálatok befejezését, következésképpen legfeljebb néhány nappal adták át hamarabb az autósforgalomnak az Üllői utat, szó sincs két hónapról.

Forrás: A szerző felvétele

Hova tűnt 100 millió forint?

A csaknem 300 millió forintról pedig annyit, hogy a kerület és a projekt hivatalos oldala a választásokat MSZP-s színekben megnyerő, aztán gyorsan a DK-hoz igazoló Szaniszló Sándort idézve azt írta: „Eredetileg 2,2 milliárd forintot szántunk rá. A kerület és a kivitelező vállalat szakembereinek példás együttműködése, okos és lelkiismeretes munkája miatt

az Üllői út felújítása végül ennél 400 millió forinttal kevesebbe, 1,8 milliárd forintba került.”

Ezt is ajánljuk a témában

Szaniszló Sándor szerint a DK-ban van jövő, az MSZP-ben nincsen

Szerinte ezt sajnos ki kell mondani, és ezt egyre többen felismerik.

Szaniszló Sándor egyébként a DK „árnyékkormányának" önkormányzati árnyékminisztere.

Az ígérgető Karácsony Gergely egy vasat sem adott

Az ünnepélyes átadón természetesen megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, aki korábban azt nyilatkozta, a kampányban közösen ígérték meg az Üllői út felújítását, és ők tartják a szavukat – csakhogy az általa vezetett Fővárosi Önkormányzat helyett valójában a kerületi adófizetők állták a számlát.

Karácsony Gergely egyébként többször is a kerületben járt a választások előtt, s azt ígérte, legkésőbb 2022 elején megkezdődhet a munka az általuk tulajdonolt Üllői úton, ám végül ebből nem lett semmi, ezt unta meg Szaniszló Sándor, aki a képviselő-testület ülésein többször is elmondta, hogy

egyetlen vasra sem számíthatnak a kerületiek a Fővárosi Önkormányzattól.

Ezt is ajánljuk a témában

Szaniszló Sándor a 18. kerület pénzéből szerepelhetett többször az ATV-ben

A csatorna állítja, az Egyenes Beszédbe nem vásárolhatja be magát senki – írta meg a 24. A polgármester a Dobrev-árnyékkormány tagja is, így aggályos, hogy önkormányzati pénzből népszerűsítik a DK-t.

Nem ez az első mellébeszélés

Nem az Üllői út felújítása az első alkalom, amikor mellébeszéléssel próbált meg szavazatokat gyűjteni Szaniszló Sándor és Karácsony Gergely: áprilisban nagy hírverés közepette „egy utolsót utaztak” a hannoveri villamoson, csakhogy a két hónapos felújítást követően minden második jármű továbbra is a korszerűtlen, lépcsős, klíma nélküli típus az 50-es villamos vonalán az alacsony padlós, légkondicionált CAF-ok mellett.

A szerző a Corvinák újságírója.

Nyitókép: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik