Mi az, ami számít?

2023. október 11. 18:42

Végre egyszer egyértelműen és félreérthetetlenül fogalmaztak Brüsszel beszélő fejei.

2023. október 11. 18:42
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Miközben a palesztinokat a támadás ellenére bőkezűen támogatja az Európai Unió, a Magyarországnak járó forrásokat továbbra is visszatartják, annak ellenére, hogy − mint arra Szijjártó Péter a napokban felhívta a figyelmet − ezek a források nekünk járnak.

Valóban. A palesztinoknak szánt támogatást a történtek ellenére kifizetik, a nekünk járó pénzt pedig visszatartják – ez az, ami számít. Végre egyszer egyértelműen és félreérthetetlenül fogalmaztak Brüsszel beszélő fejei. És jó, ha megjegyezzük: tényleg csak ez számít. Az Európai Unió szép lassan, fokozatosan, de immár félreérthetetlenül visszatért a hidegháborús világ, a kétpólusú világrend Izrael-politikájához. Csak most minden fordítva van.

Akkor a szovjet blokk meg- és kitagadta Izraelt, felfüggesztette vele a diplomáciai kapcsolatokat, és teljes erőből nyalta az arabok (palesztinok) talpát. Izrael volt a gonosz, az arab világ volt a jó. S ezzel párhuzamosan a Nyugat Izrael legfőbb támogatójaként lépett fel.

Most – mint mondtam – minden fordítva van. A Nyugat szép lassan kihátrál Izrael mögül, és bőkezűen támogatja az arabokat (palesztinokat), akik ennek a Nyugatnak nagyvárosaiban üvöltik, hogy »mocskos zsidók«, de azt is (lásd: Sydney), hogy »gázt a zsidóknak«. Nyugaton ma a zsidók lettek a palesztinok, a palesztinok a zsidók. S persze ugyanez a Nyugat el nem mulasztja, hogy hetente egyszer rábökjön az ujjával Magyarországra, és ellentmondást nem tűrő modorában kijelentse: Magyarország antiszemita ország, nálunk tombol az antiszemitizmus.

Persze, néhány évvel ezelőtt még nem így volt. Néhány évvel ezelőtt hosszú könyvek születtek az antiszemitizmusról, és megfellebbezhetetlen kijelentésként elhangzott: »Az Izrael-ellenesség az új antiszemitizmus.«

És mi van ma? Mondom: »A Harvard Egyetem 34 diákszervezete már szombaton kiadott egy közös nyilatkozatot, amelyben teljes egészében az izraeli rezsimet teszik felelőssé minden erőszakért. Az elmúlt évtizedek történéseinek kellően egyoldalú összefoglalása után a világ negyedik legjobb egyetemének ‘Palesztin Szolidaritási Csoportok’ néven együttműködő hallgatói leszögezik:

Az egyedüli hibás az apartheid rezsim.

A nyilatkozatot eredetileg az Amnesty International harvardi szervezete is aláírta, ők azonban hétfő estére csöndben törölték magukat az aláírók listájáról.«

Most ez van. »Az Izrael-ellenesség az új antiszemitizmus«, lehúzva az önfeladás és a becstelenség európai uniós latrináján, és a világ negyedik »legjobb« (miben is?) egyetemének diákjai elítélik Izraelt, amiért minden emberségből kivetkőzött arabok halomra gyilkolták az izraeli civileket, csecsemőket, gyermekeket és öregeket.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: CHRISTINA ASSI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 12. 11:48
Hitlernek nem sikerült teljesen tönkretenni Európát, de a Merkellel kezdödött libernyák német kormányoknak kb. 10 éven belül sikerülni fog.
altercat1
2023. október 12. 07:45
Mi van libbantak? Megkezdődött a műszak? A témáról semmi? "Bayerezéssel" nem juttok előrébb, kacsapicsa pofák...
Lajoss
2023. október 12. 06:48
Zsozsó,te a fidesz beszélő végbele vagy.
llnnhegyi
2023. október 12. 05:45
Mi,mi? Talajvesztett Sajtóklubos! Például: Petőfi Sándor emlékévben, Petőfi tisztelete, megbecsülése. Házszám basszátok a legyet ott! Nincs szavatok Petőfi mellett! Fontosabb nektek a melegek kivégzésén örvendezni. Ócska szófosók vagytok! Az MJK szégyenei!! Fidesz győzelem ellen dolgoztok ezerrel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!