Megtartják a többmilliós prémiumaikat a BKK és a BKV vezetői

2023. október 06. 12:26

Karácsony szerint a vezetők azért jogosultak a prémiumra a cégeik súlyos pénzügyi helyzete ellenére, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat.

2023. október 06. 12:26

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKV) felsővezetői a cégeik nehéz anyagi helyzete ellenére is felveszik a fejenként többmillliós prémiumaikat – írja a Magyar Nemzet. Karácsony Gergely egy nappal azt megelőzően hagyta jóvá összesen 65 millió forintnyi prémium odaítélését a vezetőknek, hogy a két vállalat pénzügyi helyzetére hivatkozva bejelentette, drasztikusan megemelik a menetjegyek árát.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap kérdésére a BKV és a BKK azt hangsúlyozta, hogy jogosak a prémiumok, hiszen 

ezek az összegek minőségi szempontok alapján megállapított feladatok teljesítése esetén járnak, illetve teljesítménycélok eléréséhez kötöttek, így nem is nevezhetők jutalomnak. 

Azt is hozzátették, hogy amennyiben az előírt feladatokat nem teljesítik a menedzsment tagjai, a jövedelmük ezen részét elveszítik. 

A lap emlékeztet, hogy Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 8,6 millió forintot zsebelhet be.

A főpolgármester döntése alapján a BKV Panoráma Kft. ügyvezetője, Kálmán Zsolt 2,76, illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Herczeg József pedig kétmillió forint prémiumot kaphat. 

A prémiumok kifizetése a társaságok költségvetését terheli.

A Magyar Nemzet megkereste Karácsony Gergely sajtóosztályát is. Azt szerették volna megtudni, az általa súlyosnak minősített pénzügyi helyzetben a cégeknek miként sikerült kigazdálkodniuk a prémiumok fedezetét, és, hogy nem tartja-e visszásnak, hogy egyetlen nappal a nagy áremelés bejelentése előtt ilyen összegű jutalmakról döntött. A főpolgármester Facebook-posztban reagált a történtekre, szerinte a cégvezetők azért jogosultak a prémiumra, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat, többek között azt, hogy a Covid, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére javult a közösségi közlekedés minősége. 

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Földházi Árpád

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. január 10. 08:56
Ha már a dolgozók munkájukkal nem érdemelték ki, akkor legalább a vezetők, akiknek a teljesítménye a dolgozók munkáján alapul, ők biztosan kiérdemelték.
Akitlosz
2023. október 06. 17:18
"teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat." Például azt, hogy a cég hiánya kevesebb lesz tízbillió forintnál. Több utast szállítanak hétfőn, mint vasárnap. Az automaták néha jegyet is fognak adni a szerencsés nyerteseknek. A mozgólépcső mozog és nem rasszista. https://www.youtube.com/shorts/DUjty0iFyLE
KBA98
2023. október 06. 16:30
Teljes vagyonelkobzás kell ennek a mocskos bandának!
Ízisz
2023. október 06. 14:23
Z. Ez a szerencsétlen hatalommániás, betegesen hazug, rohadt hazaáruló, fővárost útáló, diszlexiás prosztó, proli kamugeci DK báb az utolsókat rúgkapálja, mert még a balos szavazók is úgy seggbe rúgják jövőre, hogy egy másik naprendszerbe fog landolni!!! 💯👏👏👏💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!