Márki-Zay pártja mellőzi az 1956-os megemlékezést és inkább a Karácsony-féle demonstrációt választja

2023. október 21. 15:48

A tüntetés ismét vonzóbb alternatíva lett mint a békés megemlékezés.

2023. október 21. 15:48
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Néppárt meglepő döntést hozott, ugyanis nem tart központi megemlékezést az 1956-os forradalom évfordulóján. Ehelyett Márki-Zay Péter és csapata úgy döntött, hogy támogatást nyújtanak az ellenzéki szervezetek által szervezett tüntetésnek, amelyhez Karácsony Gergely is csatlakozott – írta meg a Magyar Nemzet.

A budapesti önkormányzat által is szervezett rendezvény a „Szabadság! Érted!” nevet viseli, mögötte pedig olyan szervezetek állnak, mint a 

Tanítanék Mozgalom, az Egységes Diákfront, a Civil Bázis, a PDSZ, az Igazgyöngy Alapítvány, az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, és a Roma Parlament. 

Ezek a csoportok ismertek a kormánykritikus állásfoglalásaikról és a rendbontó tüntetéseikről. A kormányzati politikát kritizáló demonstrációval az 1956-os forradalom emlékét is ünnepelni szándékoznak.

A lap információi szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom Márki-Zay Péterrel az élén a Hősök terére hívja majd a szimpatizánsokat és az aktivistákat, hogy onnan vonuljanak az Oktogonra. A céljuk hogy támogatásukat minden olyan kezdeményezés és tüntetés, amely a „rendszerváltás” előmozdításához és egy tisztességes Magyarország kialakításához vezet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. október 24. 01:19
Karácsony a pénzosztó , fővárosi kasszában befolyó pénzeket szét osztja , Ferkó kiszemelte a gumigerincűt ezért támogatta főpolgármesternek .
tapir32
2023. október 22. 06:11
Az ellenzéken a REAKTANCIA elhatalmasodott.
tapir32
2023. október 22. 06:10
reciproki kezelésre szorul!
bagira002
2023. október 21. 22:08
Izraelben gyilkolnak, Brüsszel meg idehívja őket. https://www.youtube.com/watch?v=i3IYYiwHDtU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!