„Magyarország erősödött” – átadták a NASAMS légvédelmi rakétarendszert

2023. október 26. 18:34

„Magyarország a legjobb technológia oltalma alatt fog élni a következő évtizedekben” – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

2023. október 26. 18:34
NASAMS

„Magyarország ma egy újabb, jelentős eszközzel erősödött” – írta közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A honvédelmi miniszter azt is kijelentette,

 nincs biztonság jól működő légvédelem nélkül. 

Hazánkat a legjobb technológia, a NASAMS rakétarendszer fogja védeni a jövőben.”

A győri átadón készült videóban az is elhangzott, hogy „a magyar honvédség olyan erő birtokába került, amellyel a magyar emberek otthonát, vagyonát az eddigieknél sokkal jobban tudjuk megvédeni”

Ezt is ajánljuk a témában

A tárcavezető arról is beszélt, hogy „azok az eszközök, amiker átvettek harci tapasztalatban bizonyítottak a frontokon, és azok a radarelemek, amelyeket ezzel társítani fogunk az izraeli Vaskupola-rendszer szemeit jelentik.

Tehát Magyarország a legjobb technológia oltalma alatt fog élni a következő évtizedekben.

– hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 27. 19:40
"contractor-2 2023. október 26. 22:18 Azon azért majd el kell gondolkodni, hogy a 6+1 üteg elég lesz-e. " Vettünk hozzá AMRAAM-ER-t, ami nem gyalogosított légiharcrakéta, hanem rendes légvédelmi, szóval jelentős átfedéssel letakarják az országot. Azért kell több indító, hogy ne legyen annyira egyszerű túlterhelni.
B_kanya
2023. október 27. 19:33
"Namond 2023. október 27. 04:24 Aztán mi miért nem tudunk ilyet vagy jobbat gyártani, rakétástól?" Dél-Koreának is csak orosz segítséggel ment. Ja és a tervezés kezdetétől 15 év volt a szolgálatba állítás https://en.wikipedia.org/wiki/KM-SAM
Namond
2023. október 27. 04:24
Mind az egy fog bennünket megvédeni, aminek augusztusban kellett volna megérkezni heted magával? Aztán mi miért nem tudunk ilyet vagy jobbat gyártani, rakétástól? Halló, 14. éve uralkodó Orvbán?
Bell & Sebastian
2023. október 26. 23:38
Trüpéma! Nem. A parancsnoki telefonon virágnyelven adták az utasítást, amihez ismerni kellett az egyes szavak jelentését, de azt rendszeresen cserélték és lepecsételt fiókban tartották, amit indokolt esetben szabadott csak feltörni. Általában logisztikai feladatok adódtak, amihez a technikai ellátótól kellett igényelni a szükséges akármit vagy bármit. Az MN a legfejlettebb nyugati technológiával felszerelt vállalat volt, például Volvo markolóból minden lehetséges típussal rendelkezett, és COCOM -listás technikából sem volt hiány, amit elvileg oda sem adhattak volna az amcsik. Mégis volt. Ebből is látható, mennyire volt komoly a NATO - VSZ szembenállás. Még a butábbak is rájöttek arra, ebből nem lesz háború, legalábbis velünk nem számolnak komolyan a Szovjetunió oldalán. Lehetett érezni, hogy ezt az országot már lábon eladták, úgy 1983 -ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!