Lecsaptak az egyik magyar droghálózat vezetőire (VIDEÓ)

2023. október 19. 14:42

A testvérek számára közel 100 milliót hozott a konyhára az üzlet.

2023. október 19. 14:42

Tavaly augusztusban figyelt fel a rendőrség egy testvérpárra, akikről valaki azt feltételezte, hogy kokainnal kereskednek. Több hónapig tartó nyomozás után tudták csak átlátni a nyomozók a kiépített, rutinszerűen működő kereskedői hálózatot – írta meg a Police.hu.

A kézzelfogható eredmény egészen 2023 októberéig váratott magára, amikor a Pest vármegyei felderítők – a Készenléti Rendőrség, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársaival – összehangolt rajtaütést szerveztek fővárosi címekre. A rendőrség közölte, hogy pesti és budai helyszínek egyaránt szerepeltek a művelet célállomásai között.

Minden úgy történt, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

A fivéreket elfogták, a bűncselekmény alátámasztásához tetemes mennyiségű bizonyítékot foglaltak le.

A kokaint beszerző és depóztató testvér házában, két tasakban bruttó 6,3 gramm rögös, kábítószergyanús anyagot, 1,4 millió forintot, közel 24 millió forintnak megfelelő eurót és egy többmilliós karórát foglaltak le. 

A szer hígításával és adagolásával megbízott báty lakásán bruttó 300 gramm, az előzetes szakvélemény szerint kokain, továbbá a szer felütéséhez használt folyékony, illetve kristályos anyagok kerültek elő, de volt ott keveréshez, méréshez, porciózáshoz szükséges eszköz is.

A gyanú szerint a hálózatot működtető 34 éves férfi rendszeresen intézte a kokain behozatalát, majd „pihentetését”, a szer felütése és adagolása a 38 éves bátyja feladata volt.

Az üzlet közel 100 milliót hozott a konyhára.

Az azóta letartóztatott testvérpár nem tett vallomást, velük szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. október 19. 21:10
Újabb csapás TimiKém kampányának anyagi bázisára.
Ergit
2023. október 19. 18:13
Ha nincs kereslet, akkor nincs kínálat! Nem kell drogozni és akkor droghálózat sincs. TUDOM, KÖZHELY, DE ANNYIRA IGAZ IS!
Mandiner444hu
2023. október 19. 17:04
Méé mee cigány vagyok
nyugalom
2023. október 19. 15:51
Vajon miert van az, hogy ezeket a gazembereket mindig felmeztelenül fogjak el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!