Kocsis elárulta: nincs változás a kormánypártok álláspontjában a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban

2023. október 24. 14:35

„A magyar parlament szuverén, a saját menetrendje szerint halad” – közölte a Fidesz-frakció.

2023. október 24. 14:35

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírta a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet. Ez ugyanakkor még nem a svéd NATO-belépés lezárása, mivel azt még meg kell szavaznia a török parlamentnek – és ott van még Magyarország, a magyar parlament, amely nem döntött a kérdésben.

Ezzel kapcsolatban kereste meg az atv.hu Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőt. „Nincs változás a kormánypártok álláspontjában,

A magyar parlament szuverén, a saját menetrendje szerint halad”

– közölte el Kocsis Máté vezette Fidesz-frakció. „A Svédország NATO csatlakozásáról szóló ratifikáció nem szerepel az Országgyűlés soron következő plenáris ülésének napirendi javaslatában. A további ülések napirendi javaslatáról a Házbizottság hivatott dönteni, konszenzus hiányában pedig az Országgyűlés elnöke”  – ezt pedig még korábban az Országgyűlés Sajtóirodája közölte a lappal.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 26. 20:21
Amikor Bástya et.akarja…birkaszinház az egész fidesz-frakció…🤮
Proxima Centauri
2023. október 24. 19:37
... nincs oly vitéz e földön, mint Háry bátya volt... nincs oly tökös parlamentben, mint egy (helyettesítsd be).
KBA98
2023. október 24. 16:52
O.K. csak gondoljanak a repcsik szervizelésére is!
CirmoS
2023. október 24. 16:33
Pedig a libsi csürhe nem is annyira régen még azt ismételgette, hogy a csicska Orbán meg a kormány majd nyáron, rendkívüli ülésen!!! megszavazza a svéd csatlakozást. Mert csicskák! Most október vége van! 😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!