Kepes András a Népszabadság utolsó főszerkesztőjének: Nevetséges helyzetbe hozta magát

2023. október 25. 19:59

Kepes András „Gyomorforgásról” szakmai szempontból... címmel küldött egy írást a Media1-nek, így reagálva Murányi szavaira.

2023. október 25. 19:59

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Kepes András Facebook-bejegyzésben fejezte ki nemtetszését, miután a Telex a vele készített közel másfél órás interjúból a következő mondatot emelte ki címnek: „Az Origótól felfordul a gyomrom”.

Kepes András akkor azt írta, 

Ha a Telexnek a beszélgetésünk arról szólt, mint amit a címben és a felvezetésben jeleztek, akkor most már a Telextől is felfordul a gyomrom”. 

Ezt követően a lap – cenzúrázva saját magát – új címet adott az interjúnak, amelyet az író egy Facebook-posztban köszönt meg.

Az eset kapcsán megszólalt a 7 éve megszűnt Népszabadság utolsó főszerkesztője, Murányi András. Újabb fejleményként Kepes András „Gyomorforgásról” szakmai szempontból... címmel küldött egy írást a Media1-nek, így reagálva Murányi szavaira.

Kepes levele Murányinak

„A világban zajló tragikus események mellett Murányi szösszenetének valójában semmi jelentősége, első olvasásra méltatlannak is tartottam a választ, de olyan sok ismerősöm háborodott fel Murányi írásán, kérve a reakciómat, hogy úgy döntöttem, válaszolok. Annál is inkább, mert ez az ügy szakmai kérdés, s mint olyan, erre a fórumra való” – indokolta meg Kepes az írását.

Majd így reagált a Telex címadására: 

„A szakmai etikával nem fér össze, hogy bárki önkényesen ragadjon ki mondatokat egy interjúból, még ha valamilyen összefüggésben elhangzottak is. 

Márpedig a fenti címnek és a leadnek semmi köze nem volt a podcast lényegi tartalmához, így a közönség orientálásához sem”. 

Hozzátette: 

Murányi András abba a nevetséges helyzetbe hozta magát, hogy azért kritizált, mert kritizáltam… 

Megrója a Telexet is, hogy feladta a függetlenségét. Milyen függetlenséget? A szakmai szempontoktól talán mégsem kellene függetlennek lenni, nem?!”

„Merthogy én, a gondolataimat eltorzító cím és lead szakmai hibájára reagáltam, amihez Murányi szerint nincs közöm. Ezek szerint csak neki van hozzá köze, ahogy nyilván a kritikához is csak neki van joga… 

Ezek után az egykori pártlap volt főszerkesztőjeként, egy jelenlegi minipárt propagandistájaként kioktat, hogy a propagandasajtóhoz hasonlóan reagáltam. Ehhez már tényleg nehéz lenne bármit hozzáfűzni” 

– zárta levelét Kepes.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2023. október 26. 08:05
Majdnem olyan jó, mint a Szomszédok. :-))))
Almassy
2023. október 26. 05:46
:)) Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Obsitos Technikus
2023. október 25. 23:49
A pofátlanság világcsúcsai ezek a levitézlett tévés komcsifattyúk, no de csak nyugodtan nyomják egymással a ketrecharcot..
Lakat1983
2023. október 25. 23:10
Tessék mondani, milyen kávéjuk van...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!