Kell nekünk a konzultáció?

2023. október 27. 18:01

Várom, hiszen ez a jogállamiság és demokrácia egyik ünnepi pillanata.

2023. október 27. 18:01
Móna Márk
Móna Márk
Facebook

„Kell nekünk a konzultáció? 

Talán az egyik leggyűlöltebb része a baloldalnak Orbán-kormány vívmányai közül a Nemzeti Konzultáció. Nyilván ez első olvasásra egy badarságnak hangzik, pedig akárhányszor is kérdezték meg az emberek véleményét a választásokon kívül, a balliberális kurzus kikelve pocskondiázta a Kormányt. De, mi is lehet a bajuk? Talán az, hogy egy demokráciában a Kormányzat kikéri az emberek véleményét? Vagy az, hogy jelentős számban részt vesznek rajta az állampolgárok? Vagy esetleg az, hogy ezzel hiteltelen az a kommunikáció, amit Brüsszelben folytatnak a hazánk lejáratásában? Emlékezzünk vissza, hogy Karácsony Gergely megirigyelte ezt a kreálmányt, hiszen próbálta lemásolni a formátumot a Fideszről. Igaz kisebb nagyobb sikerrel, de elleste és megcsinálta Budapesti Lakógyűlés néven. Érdekes akkor valahogy a ballib tábor nem háborgott a kérdőív objektivitása kapcsán.  

De szükség van-e Nemzeti konzultációra? Én egy klasszikust idézve válaszolnék: Mi az hogy, nagyon is. Mivel meglátásom szerint ez a kérdőív az egyik legfontosabb pillérje a demokráciának és elengedhetetlen, hogy ne csak négy évente szóljunk bele az országunk működésébe, hanem minél gyakrabban. Mint, ahogyan népszavazni is az egyik legjobb módja véleményünk kinyilvánítására és jó lenne, ha ebből is minél többet szerveznének az országba, hiszen számos olyan égető kérdés gyűlt össze, ami ezt indokolná, de ez a jövő zenéje. 

Várom a konzultációt, hiszen ez a jogállamiság és demokrácia egyik ünnepi pillanata. És ahogyan az egyik konzultáció szlogenje is szól: a te országod, a te hangod!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. november 14. 19:46
Szaeos balosok soha nem merik megkérdezni a népet, mert még rosszul válaszolná ak! Gyáva népség- ergo nincs hazája!
KBA98
2023. október 28. 12:36
Nem kell postázni semmit, mert ez a mocskos libsi banda kilopkodja a postaszekrényből és kidobja. Az interneten mindenki válaszolhat, ha akar !
Ehetős Odó
2023. október 28. 10:26
Tulajdonképpen miért nyüszít a moslék, hogy "ántidemokratikus", meg "irányított kérdések"? Nekik is módjukban áll visszaküldeni az íveket, kitöltve csupa "nem" válasszal. Tuti, hogyha bejönne hatmillió ilyen szavazólap, a Patás biztosan fontolóra venné az érintett dolgokat, mert a hülye moslékosok vélekedésével ellentétben ő viszont nem hülye...
Hangillat
2023. október 28. 05:35
Hja, demokrácia a haladárok szemében: képzavarral megközelíthető. Hatalom nélkül az ellenfél démonizálása, 'démonkrácia'. Megnemértés, gyűlölködés, hazugságtenger, baller értékek fetisizálása vagy a valóság tagadása: gender-gyermek disztrópfia hormonelnyomás-LMBTQ+-sorostalanítás-éhezés-lopnak stb. A 'modern világ' internáciaival való azonosulás, azok hazugság-táppal való ellátása. A 'gondolkozzunk együtt, csináljuk együtt, értetek' mentalitás; hatalmon a légtégla gyártásban sikertelen, ám a légvárépítést fel nem adók léggömbről eregetik alá az 'együtt csináljuk' fennsőbbséges valóságát. Democracy- népuralom, többségi érdekképviselet, államforma. Demo cracy lesz nekik hatalom híján- drámai hatalmaskodási műsor, autokrácia, demoautokrácia, demoncracy. Konzultáció az a baj, igen-nem válaszadás 'kevés', ha népszavazás lenne, az a baj. (A Nolimpia független volta a 'no'-val?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!